Beoordeeld met een 9,0 na 2292 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Kabels, draad en snoeren

Elektra kabels, draad en snoeren zijn essentiële onderdelen in elektrische installaties. Ze worden gebruikt om de elektrische stroom veilig en betrouwbaar te transporteren binnen gebouwen en apparaten. Er zijn verschillende soorten kabels, draad en snoeren beschikbaar, afhankelijk van de toepassing en specificaties.

Bij het kopen van elektra kabels, draad en snoeren is het belangrijk om te letten op de juiste specificaties, zoals het maximale voltage en de stroomsterkte die ze kunnen dragen, evenals de lengte en de dikte van de geleiders. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien.

Wat is het verschil?

De elektra kabels zijn meestal gemaakt van verschillende geleiders, zoals koper of aluminium, omhuld met een isolatiemateriaal, zoals PVC (polyvinylchloride). Deze kabels kunnen worden gebruikt voor het aansluiten van stopcontacten, schakelaars, verlichting en andere elektrische apparaten.

Draad verwijst meestal naar een enkele geleider zonder isolatie om elektrische stroom te geleiden. Deze draden worden vaak gebruikt voor kleine toepassingen zoals het aansluiten van elektronische componenten op printplaten.

Snoeren, aan de andere kant, zijn flexibeler en worden vaak gebruikt voor het aansluiten van elektrische apparaten op het stroomnetwerk. Ze zijn meestal voorzien van een geaarde stekker aan één uiteinde en een connector of kabeldoos aan het andere uiteinde.

Belangrijk

Bij het kiezen van de juiste elektriciteitskabel zijn er een aantal belangrijke aspecten die u in afweging moet nemen, voordat u de kabels aanschaft. Het is namelijk belangrijk om rekening te houden met de dikte van de elektrakabel, omdat door de juiste dikte van de elektrakabel, oververhitting kan worden voorkomen. Zo zijn er nog een aantal zaken van belang kunnen zijn bij de aanschaf van kabels, draad en snoeren. Denk hierbij aan elektriciteitsdraden die bestand zijn tegen olie, een hogere hittebestendigheid hebben, extra beschermd zijn doormiddel van een aardmantel of extra soepel zijn.

Neem contact op met Vos Products

Geïnteresseerd in welk type elektriciteitsdraad u het beste kunt gebruiken voor de meest voorkomende klussen? Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons deskundige team, die samen met u mee kijkt voor de aanschaf van het juiste materiaal. Elektra kopen doet u gemakkelijk bij ons in winkel of online waarbij uw order binnen enkele werkdagen bij u thuis geleverd wordt.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl