Beoordeeld met een 9,0 na 2256 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Lijnafwatering en waterafvoergoot

8000

Lijnafwatering aanleggen? Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor een betrouwbaar systeem, met verschillende lijngoten voor uw tuin, terras of balkon. Ook kunt u bij ons terecht voor alle benodigde sluit- en koppelstukken, voor een optimale onderlinge verbinding. Uiteraard zijn al onze producten voor lijnafwatering scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd – zo kunt u thuis direct aan de slag met het afvoeren van overtollig water!

Waarvoor dient lijnafwatering?

Lijnafwatering, ook wel waterafvoergoot genoemd, wordt aangelegd om overtollig water van een bepaalde oppervlakte af te voeren. Meestal van een tuin of terras, maar bijvoorbeeld ook van daken of parkeerplaatsen. Met lijngoten voorkomt u dat er na een hevige sneeuw- of regenbui grote plassen water ontstaan. Daardoor vermindert u de kans op wateroverlast en beschadigingen aan uw terrastegels of beplanting.

Vaak wordt lijnafwatering aangelegd via een afwateringskanaal, afvoerpijp of ander soort systeem, afhankelijk van waar u de afwatering wil plaatsen. Zo vraagt om een dak om een ander lijnafwateringssysteem dan een tuin. Waar u voor een dak gebruik maakt van dakgoten [link], legt u voor een tuin juist lijngoten aan.

Lijnafwatering voor tuin of terras

Met lijnafwatering in de tuin of op het terras wordt regenwater opgevangen en correct afgevoerd. Zeker nu tuinen steeds vaker verhard worden – bijvoorbeeld om onderhoud te verminderen of omdat er behoefte is aan meer zitruimte – is correcte afvoer noodzakelijk. Water kan op tegels namelijk moeilijker weglopen, waardoor flink wat problemen kunnen ontstaan. Denk daarbij aan beschadigingen aan uw tegels, tuinmeubilair en beplanting. Met goede lijnafwatering voorkomt u deze problemen.

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor een goede lijnafwatering in uw tuin of op uw terras. Bijvoorbeeld Fernco kunststof afwateringsgoten [link], die u eenvoudig in elkaar schuift en met elkaar verbindt. Ook bieden wij u aluminium sleufgoten [link] aan, die u nagenoeg onzichtbaar kunt verwerken tussen uw terrastegels.

Lijngoten voor in de tuin

Met lijngoten creëert u een afschot in de tuin. Er ontstaat een lichte helling, waardoor water goed kan weglopen. U bereikt daarbij de beste resultaten als u de lijngoten onderling koppelt. Dat kan bijvoorbeeld heel eenvoudig met de Fernco goten en koppelstukken: deze schuift u moeiteloos in elkaar. Daarnaast zijn deze kunststof lijngoten duurzaam, licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn bestand tegen corrosie, veroudering en Uv-straling en gemakkelijk te monteren.

Ook sleufgoten kunnen een goede (en vooral esthetische) keuze zijn. In principe werken sleufgoten hetzelfde als andere lijnafwateringssystemen, maar zorgen ze voor een strakker resultaat. Sleufgoten kunt u namelijk moeiteloos integreren tussen uw tuintegels, waardoor de lijnafwatering bijna niet zichtbaar is. Wij bieden u sleufgoten aan van aluminium, die duurzaam en corrosiebestendig zijn. Let wel op: deze lijngoten zijn geschikt voor uw tuin, maar niet voor zwaar verkeer.

Bevestigingsmaterialen

Om ervoor te zorgen dat kunststof leidingen op de juiste manier werken, is het van groot belang dat ze correct bevestigd worden. Gaat u zelf aan de slag? Dan raden we u aan om alle bevestigingsmaterialen direct mee te bestellen. Zo kunt u bij Vos Products terecht voor metalen beugels, kunststof beugels en slangklemmen. Hiermee kunt u PVC buizen, PVC hulpstukken en andere materialen bevestigen of koppelen.

Wij bieden twee soorten metalen beugels aan: pijpbeugels thermisch verzinkt en pijpbeugels elektrolytisch verzinkt. Die laatste hebben een dikkere laag, waardoor ze jarenlang in de buitenlucht kunnen staan zonder te roesten. Kunststof beugels worden daarnaast gebruikt voor het ophangen van lichtgewicht kunststof leidingsystemen, zoals een hemelwaterafvoer van 80 of 100 millimeter. Slangklemmen worden tot slot gebruikt om slangen aan een hulpstuk of mondstuk vast te zetten. Wij leveren deze in twee uitvoeringen en diverse maten.

Drainage en hulpstukken

Ook voor drainagebuizen en hulpstukken bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Deze heeft u nodig als u een drainage om bijvoorbeeld uw huis, paardenbak of weiland wilt aanleggen. Wij bieden u diverse soorten: drainage buis met PP450 omwikkeling drainage buis met kokos omwikkeling en drainage buis met kunstgras omwikkeling. Deze kunt u direct bestellen in combinatie met bijvoorbeeld een mantelbuis of klikaansluiting.

Drainagebuizen met PP450 omwikkeling worden veel toegepast in de grond, weg- en waterbouw en land- en tuinbouw. Gebruik van deze buizen in ijzerhoudende grond wordt afgeraden; in dat geval kunt u beter voor drainagebuizen met kokos omwikkeling kiezen. Drainagebuizen met kunstgras omwikkeling worden tot slot geproduceerd uit restafval van kunstgrasvelden, bijvoorbeeld voor voetbal of hockey. Deze buizen zijn dus de meest milieuvriendelijke keuze.

Dakgoten

Dakgoten zijn onmisbaar in de woningbouw, of dat nu renovatie of nieuwbouw is. Bij Vos Products vindt u daarom een breed aanbod dakgoten, met bijvoorbeeld dakgoten PVC grijs, mastgoten en mastgoten met kraal. Deze dakgoten zijn heel goed verder uit te breiden met hemelwaterafvoerbuizen en maken uw kunststof leidingsysteem compleet.

PVC dakgoten grijs zijn beschikbaar in diverse maten. Deze dakgoten worden vaak gebruikt voor grotere daken van bijvoorbeeld schuren of woonhuizen. Op zoek naar een dakgoot voor een standaard huis, overkapping of bedrijfshal? Dan is een mastgoot een betere keuze; deze kunt u eenvoudig zelf monteren. Een mastgoot met kraal (kraalgoot) werkt in principe hetzelfde, maar heeft een iets traditionelere uitstraling. Deze dakgoot past daarom goed bij klassieke woningen of houten overkappingen.

Tyleen en Fernco

Tot slot willen we uit ons assortiment kunststof leidingen graag tyleenslangen [link] en Fernco buiskoppelingen onder de aandacht brengen. Met een tyleenslang en tyleenkoppelingen kunt u namelijk gemakkelijk een flexibele waterleiding aanleggen, bijvoorbeeld voor de aanvoer van drinkwater of afvoer van regenwater. Tyleen wordt gemaakt van polyethyleen en is één van de meest gebruikte kunststof leidingsystemen.

De flexibele buiskoppelingen van Fernco zijn ideaal voor het repareren, vervangen, aansluiten of uitbreiden van kunststof leidingen van dezelfde of juist verschillende maten en materialen. Zo worden ze vaak gebruikt voor verbindingen met allerlei soorten afvoerleidingen, zoals riolering, drukleiding, tyleenleiding, sanitair, hemelwaterafvoer en ontluchting.

Waarom kunststof leidingsystemen bestellen bij Vos Products

Lijngoten en lijnafwatering bestelt u eenvoudig via onze webshop. Bij Vos Kunststoffen vindt u een breed assortiment lijngoten, inclusief de benodigde sluit- en koppelstukken om uw lijnafwatering correct te installeren. En ook niet onbelangrijk: al onze producten zijn scherp geprijsd, maar van hoge kwaliteit. Bovendien leveren wij uw lijnafwatering al binnen enkele werkdagen bij u thuis! Heeft u vragen over welke lijnafwatering geschikt is voor uw tuin?

Daarnaast kunt u bij ons kiezen uit kunststof leidingen en hulpstukken in verschillende formaten, materialen en afmetingen, zodat u altijd een passend exemplaar voor uw project vindt. En komt u er zelf niet helemaal uit? Dan kunt u altijd contact opnemen. Ons team van ervaren adviseurs staat klaar om u te helpen!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl