Beoordeeld met een 9,0 na 2239 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Kunststof leidingen en toebehoren

8000

Bij Vos Kunststoffen kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment kunststof leidingen en toebehoren. Van het populaire druk PVC, ook wel riolering genoemd, tot aan bevestigingsmaterialen, koppelingen en zelfs dakgoten. Waar u ook naar op zoek bent, bij ons vindt u altijd geschikte kunststof leidingsystemen voor uw project – scherp geprijsd én van hoge kwaliteit. Ontdek bijvoorbeeld het gemak van tyleen of de voordelen van Fernco buiskoppelingen: wij bieden alle grote merken aan!

Welke producten zijn er?

Met alleen een leiding bent u er nog niet. Om kunststof leidingsystemen op de juiste manier te monteren, heeft u namelijk allerlei soorten bevestigingsmaterialen, drainagebuizen en hulpstukken nodig. Bij Vos Products vindt u daarom het complete pakket: alles wat u nodig heeft om kunststof leidingen op de juiste manier te monteren en af te werken, binnen én buiten. Hieronder vindt u een overzicht van onze meest populaire producten.

Kunststof leidingsystemen

De belangrijkste kunststof leidingsystemen die wij aanbieden, zijn druk PVC, afvoer PVC en PP afvoer manchet. Druk PVC, ook wel riolering genoemd, is hiervan de meest bekende. Daarmee kunt u water of andere vloeistoffen onder hoge druk van punt A naar punt B vervoeren. Druk PVC wordt daarom veel gebruikt voor bijvoorbeeld chemische installaties, sanitair- en zwembadtechniek en in de drank- en voedingsmiddelenindustrie.

U vindt bij ons twee soorten afvoer PVC: met lijmverbinding (voor binnen) of met manchetverbinding (voor buiten). Daarnaast kunt u bij ons terecht voor PP afvoer met manchetverbinding. Deze kunststof leidingen worden vaak binnenshuis toegepast, in situaties waar geluid en warmte van water een probleem kunnen vormen. PP afvoer met manchet werkt namelijk geluiddempend en is behoorlijk slagvast en hittebestendig. We zien deze leidingsystemen daarom vaak in hotels, ziekenhuizen en in de woningbouw.

Bevestigingsmaterialen

Om ervoor te zorgen dat kunststof leidingen op de juiste manier werken, is het van groot belang dat ze correct bevestigd worden. Gaat u zelf aan de slag? Dan raden we u aan om alle bevestigingsmaterialen direct mee te bestellen. Zo kunt u bij Vos Products terecht voor metalen beugels, kunststof beugels en slangklemmen. Hiermee kunt u PVC buizen, PVC hulpstukken en andere materialen bevestigen of koppelen.

Wij bieden twee soorten metalen beugels aan: pijpbeugels thermisch verzinkt en pijpbeugels elektrolytisch verzinkt. Die laatste hebben een dikkere laag, waardoor ze jarenlang in de buitenlucht kunnen staan zonder te roesten. Kunststof beugels worden daarnaast gebruikt voor het ophangen van lichtgewicht kunststof leidingsystemen, zoals een hemelwaterafvoer van 80 of 100 millimeter. Slangklemmen worden tot slot gebruikt om slangen aan een hulpstuk of mondstuk vast te zetten. Wij leveren deze in twee uitvoeringen en diverse maten.

Drainage en hulpstukken

Ook voor drainagebuizen en hulpstukken bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Deze heeft u nodig als u een drainage om bijvoorbeeld uw huis, paardenbak of weiland wilt aanleggen. Wij bieden u diverse soorten: drainage buis met PP450 omwikkeling drainage buis met kokos omwikkeling en drainage buis met kunstgras omwikkeling. Deze kunt u direct bestellen in combinatie met bijvoorbeeld een mantelbuis of klikaansluiting.

Drainagebuizen met PP450 omwikkeling worden veel toegepast in de grond, weg- en waterbouw en land- en tuinbouw. Gebruik van deze buizen in ijzerhoudende grond wordt afgeraden; in dat geval kunt u beter voor drainagebuizen met kokos omwikkeling kiezen. Drainagebuizen met kunstgras omwikkeling worden tot slot geproduceerd uit restafval van kunstgrasvelden, bijvoorbeeld voor voetbal of hockey. Deze buizen zijn dus de meest milieuvriendelijke keuze.

Dakgoten

Dakgoten zijn onmisbaar in de woningbouw, of dat nu renovatie of nieuwbouw is. Bij Vos Kunststoffen vindt u daarom een breed aanbod dakgoten, met bijvoorbeeld dakgoten PVC grijs, mastgoten en mastgoten met kraal[link]. Deze dakgoten zijn heel goed verder uit te breiden met hemelwaterafvoerbuizen en maken uw kunststof leidingsysteem compleet.

PVC dakgoten grijs zijn beschikbaar in diverse maten. Deze dakgoten worden vaak gebruikt voor grotere daken van bijvoorbeeld schuren of woonhuizen. Op zoek naar een dakgoot voor een standaard huis, overkapping of bedrijfshal? Dan is een mastgoot een betere keuze; deze kunt u eenvoudig zelf monteren. Een mastgoot met kraal (kraalgoot) werkt in principe hetzelfde, maar heeft een iets traditionelere uitstraling. Deze dakgoot past daarom goed bij klassieke woningen of houten overkappingen.

Tyleen en Fernco

Tot slot willen we uit ons assortiment kunststof leidingen graag tyleenslangen [link] en Fernco buiskoppelingen onder de aandacht brengen. Met een tyleenslang en tyleenkoppelingen kunt u namelijk gemakkelijk een flexibele waterleiding aanleggen, bijvoorbeeld voor de aanvoer van drinkwater of afvoer van regenwater. Tyleen wordt gemaakt van polyethyleen en is één van de meest gebruikte kunststof leidingsystemen.

De flexibele buiskoppelingen van Fernco zijn ideaal voor het repareren, vervangen, aansluiten of uitbreiden van kunststof leidingen van dezelfde of juist verschillende maten en materialen. Zo worden ze vaak gebruikt voor verbindingen met allerlei soorten afvoerleidingen, zoals riolering, drukleiding, tyleenleiding, sanitair, hemelwaterafvoer en ontluchting.

Waarom kunststof leidingsystemen bestellen bij Vos Products

Vos Products biedt u dus een bijzonder uitgebreid assortiment kunststof leidingen én alles wat u nodig heeft om deze op de juiste manier te monteren. Van de kunststof leidingsystemen zelf tot aan drainage, beugels en (flexibele) buiskoppelingen. Uiteraard altijd scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd: wij leveren uw bestelling al binnen enkele werkdagen bij u thuis.

Daarnaast kunt u bij ons kiezen uit kunststof leidingen en hulpstukken in verschillende formaten, materialen en afmetingen, zodat u altijd een passend exemplaar voor uw project vindt. En komt u er zelf niet helemaal uit? Dan kunt u altijd contact opnemen. Ons team van ervaren adviseurs staat klaar om u te helpen!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl