Beoordeeld met een 9,0 na 2302 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Tyleen slangen en tyleen koppelingen | Vos Products

Waterleiding aanleggen met behulp van een tyleenslang? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Tyleen, ook bekend als een PE buis, is een soort kunststof van polyethyleen. Het is de ideale leiding voor een tyleen waterleiding in en rond het huis. We bieden zowel LDPE als HDPE buizen aan, flexibele en duurzame opties. Om direct aan de slag te kunnen, hebben wij een compleet aanbod aan benodigde tyleen koppelingen. Ons scherp geprijsde tyleen leidingen zijn allemaal KIWA-gecertificeerd en worden binnen enkele werkdagen bij u thuis geleverd.

Toepassingen van Tyleenslangen

Tyleenslangen worden gebruikt in diverse toepassingen zoals drinkwaterleidingen, irrigatiesystemen, en drukrioleringen. Dankzij de flexibiliteit en duurzaamheid zijn tyleenslangen ideaal voor gebruik in zowel residentiële als commerciële projecten. Of het nu gaat om het aanleggen van een nieuwe tyleenslang voor waterleidingen of het vervangen van een bestaande, een tyleenslang biedt de betrouwbaarheid en lange levensduur die u nodig heeft. Een tyleenslang kan eenvoudig worden geïnstalleerd met de juiste tyleenslang koppelingen, wat zorgt voor een lekvrije en duurzame waterleiding. Kies voor een tyleenslang voor uw volgende project voor optimale prestaties.

Tyleenslangen kopen

Tyleen is een kunststof afgeleid van polyethyleen, ook bekend als een PE-buis. Bij Vos Products kunt u zowel een LDPE als HDPE tyleenslang kopen. Het verschil tussen een LDPE tyleenslang en een HDPE tyleenslang zit in de dichtheid en de hoeveelheid druk die de slang aankan. LDPE tyleenbuizen hebben een lagere dichtheid en zijn soepel en flexibel. HDPE tyleenslangen kunnen hogere druk aan en zijn gemaakt van sterker materiaal, vaak gebruikt bij drinkwaterleidingen, irrigatie en drukriolering.

Kort samengevat: als u een tyleenslang nodig heeft die hoge druk aankan, moet u een HDPE tyleenslang kopen. Heeft u behoefte aan een tyleenslang die soepel en flexibel is, dan moet u een LDPE tyleenslang kopen

Voordelen van een tyleenslang

Een groot voordeel van een tyleenslang is dat deze zowel sterk als soepel is, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn, zelfs voor de doe-het-zelvers. Tyleenslang koppelingen zorgen voor een lekvrije verbinding, en de tyleenslang kan zowel boven- als ondergronds worden gebruikt. Dit duurzame materiaal heeft weinig impact op het milieu, wat een extra reden is om voor een tyleen leiding te kiezen. Vos Products biedt een breed assortiment aan LDPE en HDPE hoogwaardige tyleen leidingen en alle benodigde hulpstukken voor een complete installatie.

Tyleen koppelingen kopen

Bij Vos Products kunt u terecht voor het kopen van een tyleen koppeling. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan tyleen koppelingen. een tyleen koppeling is essentieel voor het verbinden van tyleenslangen en zorgt voor een lekvrije en betrouwbare waterleiding. Ons aanbod omvat diverse types zoals; sokken, knieën, t-stukken en eindstoppers. Allemaal KIWA-gecertificeerd voor kwaliteit en veiligheid. Of u nu een flexibele LDPE tyleenslang of een sterke HDPE tyleenbuis gebruikt, onze koppelingen passen perfect en maken een waterdichte verbinding. Kies voor duurzame en betrouwbare tyleen koppelingen bij Vos Products en voltooi uw project met vertrouwen.

Soorten tyleenslang

Wij hebben twee soorten tyleenbuizen met elk hun eigen voordelen. Al de tyleenslangen bij Vos Products zijn hoogwaardige tyleenslangen. Naast tyleen hebben we ook PVC drukbuizen en alles voor een complete installatie. Ontdek de verschillen en bedenk wat er het beste bij uw project past. Bij Vos Products heeft u keuze uit een LDPE buis of een HDPE buis. Het verschil:

  • Dichtheid: Een tyleenslang LDPE heeft een lagere dichtheid dan HDPE wat betekent dat LDPE flexibeler en soepeler is dan en daarbij komt dat HDPE weer steviger en stugger is.
  • Flexibiliteit: LDPE is flexibeler en buigzamer tyleenslang en hierdoor is het gemakkelijker om bochten te maken dan bij het stuggere HDPE.
  • Stijfheid: Een HDPE tyleenslang is een stuk stijver en het voordeel hiervan is dat dit een stuk beter zijn vorm behoudt wat de externe omstandigheden dan ook zijn. Ook is HDPE bestand tegen een hogere temperatuur dan LDPE
  • KIWA: een overeenkomst tussen de twee soorten is dat ze beiden KIWA gekeurd zijn, dit is op te merken aan de blauwe lijnen die over de tyleenslangen lopen.

Waterleiding aanleggen met tyleen

Een hoogwaardige waterleiding aanleggen is met tyleen van Vos Products geen enkel probleem. U wilt een tyleen waterleiding aanleggen voor beregening of voor de afvoer van water, dan begint u bij Vos Products. Wij bieden alles voor een complete waterleiding. Van een buis tot een tyleen knie of tyleen verloopsok. Let erop dat een drinkwaterleiding een KIWA keurmerk moet hebben. Uiteraard zijn onze tyleenslangen en koppelingen allemaal voorzien van dit keurmerk. De slangen met keurmerk herkent u aan de blauwe lijnen op de buizen. Het voordeel van tyleen als waterleiding is dat het bestand is tegen vorst en dus niet kapot kan vriezen. Met een tyleenslang minimaliseert u de kans op lekkages en schade. Zorg ervoor dat u de juiste koppelingen gebruikt bij het aanleggen van de leiding, deze vindt u hier.

Kies voor flexibel en duurzaam met tyleen

Door te kiezen voor een tyleenslang maakt u een duurzame keuze. Polyethyleen is recyclebaar en zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid plasticafval. De tyleenslangen zijn bestand tegen corrosie wat de levensduur verlengt. Doordat het naast de lange levensduur ook opnieuw recyclebaar is, maakt u een bewuste keuze voor een beter milieu. De tyleenslangen zijn flexibel en licht van gewicht wat fijn is het bij het aanleggen van de leidingen. Deze tyleenbuizen zijn niet gevoelig voor scheuren en breuken door de flexibiliteit van de slangen wat nog wel eens kan voorkomen bij gebieden met bodemverzakking en aardbevingsactiviteit. De leidingen geschikt voor een breed scala aan toepassingen zijn ook bestand tegen veel chemicaliën.

Veelgestelde vragen over Tyleenslangen

  1. Wat is het verschil tussen LDPE en HDPE tyleenslangen? Een LDPE tyleenslang is flexibeler en soepeler, ideaal voor installaties met veel bochten. Een HDPE tyleenslang is steviger en kunnen hogere druk weerstaan, wat het geschikt maakt voor zware toepassingen.
  2. Hebben alle tyleenslang koppelingen een KIWA keurmerk? Ja, bij Vos Products zijn al onze tyleenslang koppelingen KIWA-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.
  3. Hoe herken ik een KIWA-gecertificeerde tyleenslang? KIWA-gecertificeerde tyleenslangen zijn te herkennen aan de blauwe lijnen die over de slangen lopen.
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl