Beoordeeld met een 9,0 na 2256 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Tyleen leiding systemen

Tyleen waterleiding aanleggen? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Wij bieden u namelijk diverse tyleen buizen voor een flexibele en duurzame leiding. Ook vindt u bij ons alle benodigde koppelstukken, zodat u thuis direct zelf aan de slag kunt. Al onze producten voor een tyleen leiding zijn daarnaast scherp geprijsd, maar toch van hoge kwaliteit – onze buizen zijn namelijk KIWA-gekeurd. Wij leveren uw bestelling bovendien al binnen enkele werkdagen bij u thuis!

Wat is tyleen?

Tyleen is een soort kunststof, afgeleid van polyethyleen. Een tyleenslang wordt daarom ook vaak een PE buis genoemd. Tyleen bestaat uit voornamelijk LDPE of HDPE en wordt veel ingezet voor beregening en andere soorten leidingen. Zo is een tyleen waterleiding heel gebruikelijk in en rondom huis. Bij Vos Products vindt u daarom een breed assortiment tyleen buizen, beschikbaar in diverse diameters, uitvoeringen en drukklassen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor alle hulp- en koppelstukken die nodig zijn voor een tyleen leiding. Onze producten zijn zowel KIWA-gekeurd als ongekeurd en geschikt voor zowel professioneel als particulier gebruik. Wij bieden u alleen artikelen van A-kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een hoogwaardige tyleen (water)leiding!

Waarvoor gebruikt u tyleen?

Tyleen wordt voornamelijk gebruikt voor het aanleggen van flexibele gas- en waterleidingen. Het materiaal is namelijk sterk én soepel: een groot voordeel in vergelijking met bijvoorbeeld metaal. Dankzij deze soepelheid legt u dan ook vrij gemakkelijk zelf een tyleen leiding aan, zelfs in krappe en moeilijk bereikbare ruimtes. Daarnaast kunt u tyleen zowel onder als boven de grond verwerken en heeft de productie van dit materiaal relatief weinig impact op het milieu. Met een tyleen waterleiding bent u dus ook nog eens duurzaam bezig.

Maak hoogwaardige tyleenleidingen met onze buizen en koppelingen

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor een hoogwaardige tyleen leiding. Wilt u een tyleen waterleiding aanleggen voor beregening of de afvoer van water? U kunt ook bij ons terecht voor alle benodigde buizen en koppelingen. Let op: voor een drinkwaterleiding heeft u een tyleenbuis met KIWA-keurmerk nodig. Deze slang herkent u aan de blauwe lijnen. Ook de hulp- en koppelstukken moeten voorzien zijn van een KIWA-keurmerk. Daarbij is goed om te weten dat al onze klemkoppelingen voor een tyleen waterleiding zijn voorzien van dit keurmerk. Als u een gasleiding wilt aanleggen, kiest u voor een slang met Gastec-keurmerk. Deze is te herkennen aan de gele lijnen.

Welke tyleen buizen hebben we?

Bij Vos Products vindt u twee verschillende soorten tyleenbuizen. Ten eerste de LDPE buis KIWA gekeurd. Deze slang is zeer geschikt voor het aanleggen van een tyleen leiding bestemd voor drinkwater. Daarnaast bieden wij u de HDPE buis KIWA gekeurd aan. Deze slang wordt veel toegepast bij beregening en het aanleggen van vijvers. Wel is de HDPE buis wat stugger dan de LDPE buis en daarom iets lastiger in bochten te leggen. Daar staat tegenover dat de HDPE tyleenbuis een sterkere wand en dus een hogere drukklasse heeft. Twijfelt u welke buis u het beste voor uw tyleen leiding kunt gebruiken? Neem dan gerust contact op.

Welke tyleen koppelingen hebben we?

U kunt ook bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod klemkoppelingen: hulpstukken voor alle tyleenslangen. Denk daarbij aan verloopsokken, T-stukken en eindstoppen. U schuift de buis in de klemkoppeling en draait deze vervolgens strak aan. Ook zijn er verschillende hulpstukken met binnen- of buitendraad beschikbaar, die u bijvoorbeeld aan een druk PVC koppelstuk kunt bevestigen. Net zoals onze buizen, zijn de tyleen klemkoppelingen scherp geprijsd, van hoge kwaliteit en snel geleverd. Bij Vos Products vindt u daarom alles wat u nodig heeft een betrouwbare tyleen leiding – gekeurd of ongekeurd!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl