Beoordeeld met een 9,0 na 2299 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

PVC drukleiding en tyleen

Heeft u druk PVC of tyleen nodig? Hogedruk PVC en tyleen worden gebruikt om vloeistoffen of water van A naar B te vervoeren. Vos Products biedt alles wat u nodig heeft voor een complete installatie. Zowel doe-het-zelvers als professionals weten ons al jarenlang te vinden voor hogedruk PVC en tyleen met een reden. Wij bieden de beste kwaliteit én een scherpe prijs. Van een PVC drukbuis en schuifkraan tot aan PVC waterleiding en draadnippel. Wij helpen u graag verder.

Wat is PVC drukleiding?

Hogedruk PVC wordt gebruikt om water en andere vloeistoffen van punt A naar punt B te vervoeren. En dan met name als er druk op de PVC leiding komt te staan, bijvoorbeeld door een pomp of afsluiter. Druk PVC is daarom onmisbaar bij het bouwen van zwembaden, vijvers en beregeningsinstallaties. Maar ook in de tuinderij, waar vaak wordt gewerkt met warm water en hoge druk. Daarnaast wordt PVC drukleiding veel ingezet voor industriële doeleinden, om bijvoorbeeld vloeistoffen af te voeren.

Druk PVC is vaak voorzien van een (wettelijk vereist) keurmerk. Wanneer de PVC drukleiding wordt aangelegd voor drinkwater, moet de PVC drukbuis bijvoorbeeld over een KIWA keurmerk beschikken. Wanneer u een PVC leiding aanlegt voor industriële doeleinden of voor riolering, dan moeten de buizen het KOMO keurmerk hebben. Wij bieden hogedruk PVC met beide keurmerken aan; neem gerust contact op als u daar vragen over heeft.

PVC drukleiding - de mogelijkheden

Druk PVC leent zich uitstekend voor het aanleggen van verschillende systemen. Bij Vos Products heeft u bovendien ruime keuze in diameter, zodat u altijd een passende PVC drukbuis vindt voor uw project. Ook bieden wij alle nodige hulpstukken aan. Denk daarbij aan afsluitkranen, T-stukken en 3D-koppelingen, die worden gebruikt om bijvoorbeeld een pomp aan een PVC leiding te koppelingen. Alle hogedruk PVC materialen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een PVC drukbuis van 7,5 bar, PVC drukbuis van 10 bar en een PVC drukbuis van 16 bar. Alle hulpstukken hebben een drukklasse van 16 bar, maar zijn wel beschikbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met lijmsok en binnen- of buitendraad.

PVC drukleiding voor een grondwaterbron of rioolafvoer

PVC staat bekend om zijn bestendigheid van hoge druk waar sprake van is onder de grond. Hierdoor is een PVC drukbuis perfect voor het realiseren van uw eigen waterbron. Ook is PVC van nature bestand tegen corrosie en roest, wat van groot belang is bij het transporteren van water.

Ook voor een rioolafvoer wordt PVC drukbuis gebruikt door de bestendigheid tegen hogedruk en het is lichtgewicht en vrij makkelijk te installeren. Ook heeft het een lange levensduur en is het budgetvriendelijk. Ten slotte hebben PVC leidingen een gladde binnenwand wat de doorstroom van rioolwater bevordert.

Het verschil tussen druk PVC en tyleen

Druk PVC en tyleen kan beide ingezet worden bij leidingsystemen. Druk PVC en tyleen (ook wel HDPE) genoemd hebben verschillende eigenschappen, elk geschikt voor andere doeleinden. Het verschil zit hem in het materiaal; tyleen staat voor hoge dichtheid polyethyleen. Dit is een soort kunststof die bekend staat om zijn flexibiliteit, duurzaamheid en bestendigheid tegen corrosie. PVC is gemaakt van hard en stijf materiaal genaamd polyvinylchloride. PVC heeft een hogere drukbestendigheid dan tyleen. Hierom wordt tyleen vaak voor watertoepassingen gebruikt zoals irrigatie, drinkwaterleidingen en drukriolering. PVC kan meer druk aan en wordt hierom ingezet bij watervoorziening, riolering, in de bouw voor sanitair en waterafvoer. Tyleenslangen zijn een stuk flexibeler en wordt geleverd op rollen terwijl PVC in stijve lengtes geleverd wordt.

Het verschil tussen een LDPE en HDPE tyleenslang

Een HDPE tyleenslang staat voor hoge-dichtheid polyethyleen, een mooie kunststofsoort die duurzaam is en het milieu amper belast. Deze HDPE buizen zijn flexibel en worden daarom ingezet bij drinkwaterleidingen, irrigatie en drukriolering. Zeer sterk materiaal dat druk aan kan t/m 16 bar. We hebben ook LDPE tyleenslangen; lage-dichtheid polyethyleen. Dit materiaal heeft zoals de naam al zegt een lagere dichtheid en is daardoor flexibeler en soepeler dan HDPE. Hierdoor is er erg gemakkelijk mee te werken.

PVC drukleiding en tyleen kopen

Druk PVC is onmisbaar in veel industrieën, vijver- en zwembadbouw, tuinderij en andere installaties. Hogedruk PVC is in vergelijking met andere materialen, zoals metalen leidingen en fittingen, bovendien een stuk goedkoper en gemakkelijker te verwerken. Dit materiaal is daarom een goede keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Ook tyleen wordt veelvoudig gebruikt en is verkrijgbaar bij Vos Products, we bieden zowel LDPE als HDPE buizen aan met uiteraard alle benodigde hulpstukken. Ook voor PVC drukbuizen geldt dat er hulpstukken zijn in ons assortiment. Bestel gemakkelijk via onze website voor snelle levering, hoge kwaliteit én een scherpe prijs!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl