Beoordeeld met een 9,0 na 2253 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PVC afvoerbuizen en toebehoren

U bent aan het klussen aan de riolering binnen in het huis en u heeft net nog dat laatste bochtje of stukje afvoer buis nodig. Bestel eenvoudig uw pvc binnenriolering op onze website en de volgende werkdag heeft u de bestelling in huis. Lekker snel pvc bestellen en goedkoop! Een pvc lijmverbinding wordt vaak binnen in huis verwerkt. Denk bijvoorbeeld riolering aanleggen voor wc of afwatering van een doucheputje.

Verschillende maten van PVC buizen

Bij Vos Products vindt u een bijzonder breed assortiment PVC afvoeren. Bovendien bieden wij elke soort PVC buis in verschillende maten aan, met een diameter van 32 millimeter tot 160 millimeter. Alle PVC afvoerbuizen zijn daarbij 5 meter lang. En bent u op zoek naar een PVC hemelwaterafvoer? Dan heeft u bij ons keuze uit afvoeren met een diameter van 70, 80 en 100 millimeter.

Welke PVC afvoerbuis en maten u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing. Binnenshuis heeft u voor de hoofdleiding namelijk een PVC buis van 110 millimeter nodig; hier worden alle aftakkingen op aangesloten. De toiletafvoer dient ook 110 millimeter te zijn en gaat naar de hoofdleiding. Voor een subhoofdleiding bij grote hoeveelheden afvalwater plaatst u een PVC afvoerbuis van 75 millimeter. Voor het bad en de douche gebruikt u een buis van 50 millimeter en voor wastafels, wasmachines en vaatwassers een buis van 40 millimeter.

Dyka & Wavin assortiment

Dyka
In ons assortiment vindt u veel PVC materialen van Dyka: een gerenommeerd en toonaangevend merk in de wereld van afvoerbuizen. Dyka produceert een breed assortiment PVC buizen, koppelstukken en andere hulpstukken; alles wat u nodig heeft voor de aanleg van afvoerleidingen voor binnenrioleringen. De producten van Dyka voldoen aan de KOMO-kwaliteitseisen, volgens de NEN 7045, NEN 7046 en NEN 7013. Bij de meeste producten staat dit ook aangegeven. PVC afvoerbuizen en koppelstukken van Dyka zijn vaak in een grijze kleur (RAL7037) uitgevoerd; sommige producten zijn ook in het wit (RAL9016) verkrijgbaar.

Een PVC buis van Dyka is beschikbaar in diverse maten. U heeft keuze uit diameters van 32 millimeter tot en met 160 millimeter, waarbij de wanddikte van buizen tot 125 millimeter minimaal 3,2 millimeter bedraagt. PVC afvoeren met een diameter van 160 millimeter hebben een minimale wanddikte van 4 millimeter.

Wavin
Bij het selecteren van afvoerleidingen voor binnenriolering, wilt u geen keuze maken tussen comfort en prijs. Wavin heeft voor elke klus het juiste materiaal en Vos Products kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Het topklasse aanbod van Wavin is ontworpen voor elk geluidsniveau. Wavin heeft voor elke situatie een oplossing met het hoogste comfort, het grootste installatiegemak en de juiste prijs.

Gebruikstemperatuur

De bovengenoemde minimale wanddikte van 4 millimeter is belangrijk voor de veiligheid van de afvoer. Deze dikte wordt voornamelijk afgestemd op de hoeveelheid warm water die bij normaal gebruik door de PVC afvoerbuis wordt afgevoerd. PVC afvoerbuizen en hulpstukken met een wanddikte van minimaal 3,2 millimeter zijn geschikt voor temperaturen tot maximaal 90˚C. Een PVC buis met deze wanddikte is daarom geschikt voor huishoudelijke afvoer waar niet constant warm water wordt afgevoerd, bijvoorbeeld bij wasmachines en vaatwasmachines.

Voor militaire faciliteiten, ziekenhuizen en andere zorginstanties waar een constante waterafvoer is van 90˚C of daarboven, wordt aangeraden een andere PVC afvoerbuis te gebruiken (zie NEN 2672). In deze situaties is het wenselijk om niet PVC, maar buizen en koppelstukken van een andere kunststof toe te passen. Heeft u daar vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke hulpstukken zijn er?

Bij Vos Products vindt u een breed aanbod PVC afvoeren en bijbehorende hulpstukken. Let op: hulpstukken met uitsluitend een mofverbinding worden aan beide kanten over een ander hulpstuk of andere PVC buis heen gelijmd. Hulpstukken met een mof/spieverbinding worden aan de mofkant over een hulpstuk of buis gelijmd, maar aan de spiekant in een ander hulpstuk of buis gelijmd. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het bestellen van een PVC sok-mof of een PVC T-stuk.

Met onze hulp- en koppelstukken kunt u uw PVC afvoer verlengen door verschillende buizen aan elkaar te verbinden. Elk hulpstuk heeft een aparte functie, dus lees uzelf goed in voordat u een bestelling plaatst. Als u bijvoorbeeld een flauwe bocht in de riolering wil maken, heeft u een PVC bocht van 15 graden nodig. Wilt u buizen met verschillende diameters aan elkaar koppelen? Dan dient u een PVC verloopring mee te bestellen.

PVC lijmen

Er komt veel kijken bij het lijmen van een PVC afvoerbuis. Als eerste is het belangrijk dat u goede PVC lijm gebruikt. Ten tweede is het belangrijk dat alle onderdelen één geheel vormen. Hieronder volgt een kort stappenplan voor het verlijmen van PVC buizen en koppelstukken:

1. Kort de PVC afvoerbuis in. Teken eerst af waar u de buis wilt inkorten en gebruik een houtzaag om de buis vervolgens af te zagen.

2. Schuin de afvoerbuis aan in een hoek van vijftien graden. Dat maakt het later gemakkelijker om de buis in het hulpstuk te schuiven en overtollige lijmresten weg te halen.

3. Verwijder de bramen op het snijvlak van de PVC afvoerbuis. Dat kan met een metalen spons, vijl of afbramer. Hiermee creëert u de beste lijmverbinding.

4. Teken de insteeklengte van de PVC afvoer af. Daardoor weet u later precies waar u de lijm moet aanbrengen. Houd hierbij rekening met de lengte van de mof.

5. Reinig het lijmvlak van de afvoerbuis. Vet en vuil zorgen er namelijk voor dat de PVC lijm minder goed hecht. Gebruik bijvoorbeeld een Griffon cleaner.

6. Verlijm de PVC buizen aan de koppelstukken of andere hulpstukken. Dat doet u door zowel het lijmoppervlak van de buis als de binnenkant van de mof goed in te smeren met lijm. Schuif de PVC afvoerbuis in een vloeiende beweging in het hulpstuk, maar draai niet.

7. Check of er een egale en gesloten lijmring op overgang zit; in dat geval is er namelijk sprake van een sterke lijmverbinding. Draai dan tot slot het hulpstuk in de juiste hoek ten opzichte van de PVC afvoerbuis.

PVC riolering en bouwbesluit

Sinds 1 oktober 1992 is het Bouwbesluit van kracht. Hierin staan verschillende normen en regels vastgesteld wat betreft binnenhuisriolering. Uiteraard voldoen al onze PVC afvoerbuizen en hulpstukken aan de afspraken die in het Bouwbesluit zijn vastgelegd. Deze afspraken gaan uit van de volgende zes basispunten:

1. Mechanische sterkte en stabiliteit

2. Brandveiligheid

3. Hygiëne, gezondheid en milieu

4. Gebruiksveiligheid

5. Geluidshinder

6. Energiebesparing en warmtebehoud

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl