Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

PVC binnenriolering

Thuis aan het klussen en u komt dat laatste bochtje of stukje afvoerbuis tekort. Bij Vos Products bent u snel geholpen; zowel online als in de winkel. We hebben afvoerbuizen SN4 en SN8 en de benodigde hulpstukken die u nodig heeft om zelf uw riolering in orde te maken. De afvoerbuizen zijn KOMO gekeurd en voldoen dus aan alle eisen voor veiligheid en kwaliteit. Bij binnen riolering worden vaak lijmverbindingen gebruikt, deze PVC lijm is ook verkrijgbaar bij ons in de webshop en in de winkel.

Zelf een binnenriool aanleggen?

Allereerst bepaalt u welke materialen er nodig zijn voor uw binnenriolering. Kiest u voor een SN4 of SN8 PVC afvoerbuis? SN4 wordt gebruikt wanneer er enkel lichtverkeer overheen gaat, denk aan een tuin. SN8 is steviger en wordt dus ingezet bij bijvoorbeeld straatwerk. Binnenriolering wordt meestal verlijmd met PVC lijm zodat er een waterdichte verbinding gerealiseerd kan worden tussen de afvoerbuizen en hulpstukken. Zo voorkomt u dat er afvalwater in uw bouwstructuur kan sijpelen. Stel vast welke hulpstukken u nodig heeft voor uw leidingwerk. Deze hulpstukken zijn allemaal verkrijgbaar bij Vos Products. Gaat u ook buiten aan de slag? Bekijk dan ons assortiment voor buitenriolering. Advies nodig? U bent welkom in onze winkel of neem contact op per mail of telefoon.

Waar moet u op letten bij een binnenriolering?

Zorg ervoor dat er een gedetailleerd plan wordt gemaakt voor de riolering zodat u weet wat u nodig heeft en u niet voor verrassingen komt te staan. Ook belangrijk dat u rekening houdt met de bouwvoorschriften en de regelgeving van van uw regio. Bij het graven van de sleuven moet u erop letten dat de helling correct is om het afvalwater naar het riool te geleiden. Voorkom lekkages in uw leidingwerk door de buizen en hulpstukken goed te verlijmen met PVC lijm. Zorg ervoor dat u voor onderhoud bij het leidingwerk kunt door inspectieputten te plaatsen en dat de nieuwe riolering goed wordt aangesloten op het hoofdriool. Daarnaast is het van belang dat u voorzien bent van de benodigde vergunningen voordat u start.

Dyka & Wavin assortiment

PVC Dyka
In ons assortiment vindt u veel PVC materialen van Dyka: een gerenommeerd en toonaangevend merk in de wereld van afvoerbuizen. Dyka produceert een breed assortiment PVC buizen, koppelstukken en andere hulpstukken; alles wat u nodig heeft voor de aanleg van afvoerleidingen voor binnenrioleringen. De producten van Dyka voldoen aan de KOMO-kwaliteitseisen, volgens de NEN 7045, NEN 7046 en NEN 7013. Bij de meeste producten staat dit ook aangegeven. PVC afvoerbuizen en koppelstukken van Dyka zijn vaak in een grijze kleur. Een PVC buis van Dyka is beschikbaar in diverse maten. U heeft keuze uit diameters van 32 millimeter tot en met 200 millimeter, waarbij de wanddikte van buizen tot 125 millimeter minimaal 3,2 millimeter bedraagt. PVC afvoeren met een diameter van 200 millimeter hebben een minimale wanddikte van 4 millimeter.

Wavin PVC
Bij het selecteren van afvoerleidingen voor binnenriolering, wilt u geen keuze maken tussen comfort en prijs. Wavin heeft voor elke klus het juiste materiaal en Vos Products kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Het topklasse aanbod van Wavin is ontworpen voor elk geluidsniveau. Wavin heeft voor elke situatie een oplossing met het hoogste comfort, het grootste installatiegemak en de juiste prijs.

Welke hulpstukken zijn er voor uw binnenriolering?

Wij hebben een breed aanbod in afvoerbuizen en toebehoren voor u samengesteld. Uitsluitend hulpstukken met een mofverbinding worden aan beide kanten over een ander hulpstuk of buis heen gelijmd. Hulpstukken met een mof- of spieverbinding worden aan de mofkant over een hulpstuk of buis gelijmd, maar aan de spiekant in een ander hulpstuk of buis gelijmd. Deze informatie is belangrijk bij het bestellen van een PVC sok-mof of een PVC T-stuk. Met de hulpstukken van Vos Products kunt u afvoerbuizen verlengen of bochten en hoeken realiseren. Elk hulp- koppelstuk heeft een andere functie, zorg daarom dat u goed ingelezen bent voor u gaat bestellen. Voor een bocht hebben we veel verschillende variaties. Buizen van verschillende diameters verbinden? Bestel dan een verloopring. Ook voor een expansiestuk, ontstoppingsstuk, sifon, reparatiesok en een zadelstuk van PVC kunt u bij ons terecht.

Gebruikstemperatuur

Een minimale wanddikte van 4 mm is belangrijk voor de veiligheid van de afvoer. De dikte wordt afgestemd op de hoeveelheid warm water die normaliter door de PVC afvoerbuis wordt afgevoerd. Afvoerbuizen en hulpstukken met een wanddikte van 3.2 mm zijn geschikt voor temperaturen tot maximaal 90˚C. Deze wanddikte wordt dan ook vaak ingezet voor huishoudelijke afvoer waar er niet continue warm water wordt afgevoerd bijvoorbeeld bij wasmachines en vaatwassers. Bij situaties waarbij er een constante waterafvoer is van 90˚C of daarboven wordt een andere afvoerbuis aangeraden. Hier is een andere kunststof aan te raden in plaats van PVC. Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

Binnenriolering bestellen

Als u op zoek bent naar materiaal voor een binnenriolering hoeft u niet verder te zoeken. Vos Products heeft hiervoor alles in huis. Moet u ook buiten aan de slag? Bekijk dan ons assortiment voor buitenriolering. Via de webshop bestelt u makkelijk en snel alle PVC afvoerbuizen en hulp- koppelstukken voor uw binnenriolering. Een groot aanbod, kwaliteit, een scherpe prijs en snelle levering zoals u van ons gewend bent. Ook kunt u bij ons in de winkel terecht gelegen in Veen voor snelle hulp.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl