Beoordeeld met een 9,0 na 2291 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Afvoergoten

Afvoergoten, ook wel bekend als drainagesleuven of lineaire afvoersystemen dienen hoofdzakelijk voor het afvoeren van water. Zo verzamelt een afvoergoot regenwater of overtollig water van oppervlakten zoals opritten en trottoirs. Door het aanleggen van afvoergoten voorkomt u wateroverlast rondom uw huis of in de tuin. Bij Vos Products hebben we aluminium sleufgoten en Fernco lijnafwatering in het assortiment. Snel geleverd zodat u thuis direct aan de slag kunt met het afvoeren van overtollig water.

Verschil tussen lijn- en sleufgoten

Met lijngoten creëert u een afschot in de tuin. Er ontstaat een lichte helling, waardoor water goed kan weglopen. U bereikt daarbij de beste resultaten als u de lijngoten onderling koppelt. Dat kan bijvoorbeeld heel eenvoudig met de Fernco goten en koppelstukken: deze schuift u moeiteloos in elkaar. Daarnaast zijn deze kunststof lijngoten duurzaam, licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn bestand tegen corrosie, veroudering en Uv-straling en gemakkelijk te monteren.

Ook sleufgoten kunnen een goede (en vooral esthetische) keuze zijn. In principe werken sleufgoten hetzelfde als andere lijnafwatering systemen, maar zorgen ze voor een strakker resultaat. Sleufgoten kunt u namelijk moeiteloos integreren tussen uw tuintegels, waardoor de lijnafwatering bijna niet zichtbaar is. Wij bieden u sleufgoten aan van aluminium, die duurzaam en corrosiebestendig zijn. Let wel op: deze lijngoten zijn geschikt voor uw tuin, maar niet voor zwaar verkeer.

Waarvoor dient lijnafwatering?

Lijnafwatering, ook wel waterafvoergoot genoemd, wordt aangelegd om overtollig water van een bepaalde oppervlakte af te voeren. Meestal van een tuin of terras, maar bijvoorbeeld ook van daken of parkeerplaatsen. Met lijngoten voorkomt u dat er na een hevige sneeuw- of regenbui grote plassen water ontstaan. Daardoor vermindert u de kans op wateroverlast en beschadigingen aan uw terrastegels of beplanting.

Vaak wordt lijnafwatering aangelegd via een afwateringskanaal, afvoerpijp of ander soort systeem, afhankelijk van waar u de afwatering wil plaatsen. Zo vraagt om een dak om een ander lijnafwatering systeem dan een tuin. Waar u voor een dak gebruik maakt van dakgoten, legt u voor een tuin juist lijngoten aan.

Lijnafwatering voor tuin of terras

Met lijnafwatering in de tuin of op het terras wordt regenwater opgevangen en correct afgevoerd. Zeker nu tuinen steeds vaker verhard worden – bijvoorbeeld om onderhoud te verminderen of omdat er behoefte is aan meer zitruimte – is correcte afvoer noodzakelijk. Water kan op tegels namelijk moeilijker weglopen, waardoor flink wat problemen kunnen ontstaan. Denk daarbij aan beschadigingen aan uw tegels, tuinmeubilair en beplanting. Met goede lijnafwatering voorkomt u deze problemen.

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor een goede lijnafwatering in uw tuin of op uw terras. Bijvoorbeeld Fernco kunststof afwateringsgoten, die u eenvoudig in elkaar schuift en met elkaar verbindt. Ook bieden wij u aluminium sleufgoten aan, die u nagenoeg onzichtbaar kunt verwerken tussen uw terrastegels.

Bevestigingsmaterialen

Om ervoor te zorgen dat kunststof leidingen op de juiste manier werken, is het van groot belang dat ze correct bevestigd worden. Gaat u zelf aan de slag? Dan raden we u aan om alle bevestigingsmaterialen direct mee te bestellen. Zo kunt u bij Vos Products terecht voor metalen beugels, kunststof beugels en slangklemmen. Hiermee kunt u PVC buizen, PVC hulpstukken en andere materialen bevestigen of koppelen. Wij bieden twee soorten metalen beugels aan: pijpbeugels thermisch verzinkt en pijpbeugels elektrolytisch verzinkt. Die laatste hebben een dikkere laag, waardoor ze jarenlang in de buitenlucht kunnen staan zonder te roesten. Kunststof beugels worden daarnaast gebruikt voor het ophangen van lichtgewicht kunststof leidingsystemen, zoals een hemelwaterafvoer van 80 of 100 millimeter. Slangklemmen worden tot slot gebruikt om slangen aan een hulpstuk of mondstuk vast te zetten. Wij leveren deze in twee uitvoeringen en diverse maten.

Op zoek naar dakgoten, drainage en hulpstukken?

Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Drainage wordt aangelegd bij huizen, paardenbakken of weilanden. Bekijk hier ons assortiment drainagebuizen. Dakgoten zijn onmisbaar in de woningbouw voor het correct afvoeren van hemelwater. Bekijk hier ons aanbod in dakgoten. Zo hebben we kraalgoten, mastgoten, bakgoten en meer.

Tyleen en Fernco

Tot slot willen we uit ons assortiment kunststof leidingen graag tyleenslangen en Fernco buiskoppelingen onder de aandacht brengen. Met een tyleenslang en tyleenkoppelingen kunt u namelijk gemakkelijk een flexibele waterleiding aanleggen, bijvoorbeeld voor de aanvoer van drinkwater of afvoer van regenwater. Tyleen wordt gemaakt van polyethyleen en is één van de meest gebruikte kunststof leidingsystemen.

De flexibele buiskoppelingen van Fernco zijn ideaal voor het repareren, vervangen, aansluiten of uitbreiden van kunststof leidingen van dezelfde of juist verschillende maten en materialen. Zo worden ze vaak gebruikt voor verbindingen met allerlei soorten afvoerleidingen, zoals riolering, drukleiding, tyleenleiding, sanitair, hemelwaterafvoer en ontluchting.

Waarom lijngoten en lijnafwatering bestellen bij Vos Products?

Lijngoten en lijnafwatering bestelt u eenvoudig via onze webshop. Bij Vos Products vindt u een breed assortiment lijngoten, inclusief de benodigde sluit- en koppelstukken om uw lijnafwatering correct te installeren. En ook niet onbelangrijk: al onze producten zijn scherp geprijsd én van hoge kwaliteit. Bovendien leveren wij uw lijnafwatering al binnen enkele werkdagen bij u thuis! Heeft u vragen over welke lijnafwatering geschikt is voor uw tuin? Dan kunt u altijd contact opnemen. Ons team van ervaren adviseurs staat klaar om u te helpen!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl