Beoordeeld met een 9,0 na 2301 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Riolering

Het riool in Nederland is aangelegd om vervuild water en regenwater af te voeren. Door dit water naar een centraal punt te sturen, kan het water efficiënt en effectief gereinigd worden. Door de aanleg van woonwijken is een goede afvoer van hemelwater van groot belang. Door bebouwing en bestrating kan hemelwater niet worden opgenomen in de grond waardoor onwenselijke situaties kunnen ontstaan. Voor binnenriolering, buitenriolering en hulpstukken bent u bij Vos Products aan het juiste adres.

Welke types rioolbuizen hebben we?

Bij Vos Products hebben we zowel binnen- als buitenriolering met aansluitend Fernco koppelingen. We hebben binnenriolering om uw riolering binnen in huis te maken, we hebben PVC afvoerbuis SN4 en SN8. Beide rioolbuizen hebben het KOMO keurmerk. De rioolbuis SN4 is geschikt voor licht verkeer en zijn bijvoorbeeld ideaal voor in tuinen. SN8 buizen zijn dikker en steviger en worden gebruikt wanneer er zwaarder verkeer over het straatwerk rijdt. Vos Products heeft ook afvoerbuis SN8 met manchet voor uw riool of een ander waterafvoersysteem. Uiteraard bieden wij ook alle hulpstukken aan zodat u gelijk compleet bent en aan de slag kunt. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten.

Riolering als hemelwaterafvoer

Door de hevige regenbuien die Nederland kent, is het belangrijk dat grote hoeveelheden regenwater in korte tijd afgevoerd kunnen worden. Hiervoor is een goede hemelwaterafvoer nodig om het water naar het riool af te voeren. Voor hemelwaterafvoer kunt u alle benodigdheden bestellen bij Vos Products. We bieden een groot assortiment aan in producten voor hemelwaterafvoer. Het doel van hemelwaterafvoer is het afvoeren van hemelwater van het dak naar de dakgoot, en van de dakgoot naar de riolering. Bekijk hier alles voor hemelwaterafvoer. Advies nodig? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Binnen -en buitenrioolbuizen

Voor PVC afvoerbuizen en toebehoren bent u op de juiste plek. Binnen aan het klussen en op zoek naar rioolbuizen of hulpstukken zoals zadelstukken, expansiestukken, T-stukken, verloopringen en meer? Onze rioolbuizen voor binnen zijn van PVC en verkrijgbaar in verschillende wanddiktes. Al deze afvoerbuizen zijn KOMO gekeurd. De SN4 rioolbuis is geschikt voor licht verkeer en de SN8 afvoerbuis is geschikt voor zwaar verkeer en heeft dus een dikkere wanddikte en is een stuk steviger.

Deze rioolbuizen zijn makkelijk te verlijmen met T88 PVC lijm, deze Griffon lijm is verkrijgbaar in meerdere formaten. Voor de buitenriolering hebben we afvoerbuizen met manchet in de dikte SN8. De PVC afvoerbuis met manchet is wat meer bewegingsvrij en kan hierdoor lekkages en verzakkingen voorkomen, en zorgt voor een waterdicht systeem.

Hulpstukken voor rioolbuizen

Bij Vos Products kunt u terecht voor alles wat met riolering te maken heeft. We bieden alle hulpstukken aan die u nodig heeft om uw riolering simpel op elkaar aan te sluiten. Ons grote assortiment is ruim op voorraad en snel bij u in huis. Voor een PVC sok, zadelstuk, expansiestuk, ontstoppingsstuk, sifon, reparatie sok, verloopring of PVC bochten en T-stukken kunt u op ons rekenen. Ook bieden wij bevestiging en eindkappen aan.

De PVC hulpstukken met elkaar verbinden kan door ze eenvoudig over elkaar heen te schuiven, deze PVC buizen met manchet worden ondergronds gebruikt. Boven de grond worden de hulpstukken en afvoerbuizen aan elkaar gelijmd. Gebruik hiervoor onze PVC lijm. Alle hulpstukken zijn in meerdere afmetingen of soorten te krijgen zoals een PVC bocht 90 graden of een PVC bocht 45 graden. Dit geldt ook voor PVC T-stukken en overige manchetverbindingen en hulpstukken.

Flexibele koppelingen voor rioolbuizen

De flexibele Fernco koppelingen zijn een professionele oplossing voor het verbinden of repareren van afvoerbuizen. De Fernco buiskoppelingen zijn populair en zeer geschikt voor alles wat te maken heeft met riolering, HWA en sanitair. Ze zijn gemaakt van EDPM en worden vaak ingezet bij noodreparaties. Omdat de koppelingen zo flexibel zijn hebben ze een groter maatbereik dan conventionele PVC koppelingen. Een Fernco buiskoppeling laat zich eenvoudig als overschuif sok functioneren en is makkelijk te plaatsen op plekken waar niet veel speling is.

Voor deze koppelingen is geen speciaal gereedschap nodig, het is de perfecte verbinding ongeacht de maat of het materiaal en het materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk. Van veroudering is amper sprake en dat maakt dit een top product van hoogwaardige kwaliteit. De koppeling is bestand tegen UV-straling, bacteriën, rioolgas, wortelgroei en verschillende chemicaliën en ze worden gemaakt van hoogwaardig PVC elastomeer. Vos Products beschikt over rechte koppelingen die buizen met een zelfde buitendiameter met elkaar verbinden, over verloop koppelingen die verschillende buitendiameters met elkaar kan verbinden. Ook hebben we bochten, T-stukken en buiskappen in het assortiment.

Waarom rioolbuizen van PVC?

PVC is een duurzame keuze voor uw afvoerbuizen, het materiaal is slijtvast en heeft een erg lange levensduur. Daarnaast zet Vos Products steeds meer stappen richting recycling en milieuvriendelijk te werk gaan. Veel restmaterialen worden bij ons opgehaald en krijgen een tweede leven. Zo ook PVC kan gerecycled worden en tot nieuwe leidingen verwerkt worden van dezelfde kwaliteit. Zo geven wij de eindeloze stroom afval een nieuwe kans.

Over het algemeen gaat PVC langer mee dan andere materialen. De rioolbuizen hebben een gladde binnenwand waardoor er minder snel een aanslagvorming ontstaat. PVC is vrij licht materiaal wat ideaal is bij het vervoeren en installeren van de rioolbuizen. PVC is zeer goed bestand tegen corrosie, roest en schimmels en daardoor onderhoudsarm. Doordat PVC bestand is tegen chemicaliën die in afvalwater kunnen zitten is het geschikt materiaal voor industriële en huishoudelijke rioleringssystemen. Vos Products biedt zowel afvoerbuizen met en zonder manchet aan. Alle benodigde hulpstukken zijn ook verkrijgbaar in PVC.

Rioolbuizen en hulpstukken kopen

Als u op zoek bent naar rioolbuizen en de hulpstukken daarvan zit u goed bij Vos Products. Gaat u zelf aan de slag met PVC afvoerbuizen en hulpstukken of bent u wellicht op zoek naar flexibele koppelingen van Frenco? Bestel gemakkelijk en snel online bij Vos Products. Wij hebben een ruim assortiment, een grote voorraad, zijn altijd scherp geprijsd en leveren snel aan huis. Ook kunt u onze fysieke winkel bezoeken voor directe hulp in Veen. Neem contact op met ons team per mail of telefoon als u vragen heeft, onze medewerkers helpen u graag verder.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl