Beoordeeld met een 9,0 na 2260 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Riolering

Het riool in Nederland is aangelegd om vervuild water en regenwater af te voeren. Door dit water naar een centraal punt te sturen, kan het water efficiënt en effectief gereinigd worden. Door de aanleg van woonwijken is een goede afvoer van hemelwater van groot belang. Door bebouwing en bestrating kan hemelwater niet worden opgenomen in de grond waardoor onwenselijke situaties kunnen ontstaan.

Riolering zelf aanleggen?

Bij de bouw van een woning wordt door de gemeente en het bouwbedrijf de riolering zelf aangelegd. De gemeente zorgt dat de hoofdvoorzieningen van de riolering is aangelegd onder de straten en stoepen en maakt het mogelijk dat de woning een aansluiting kan krijgen op dit riool. De riolering vanaf de erfgrens tot in de woning is voor de eigenaar van de woning en wordt normaal gesproken aangelegd door het bouwbedrijf naar uw keuze.

De riolering in de woning bestaat uit de afvoer van alle waterverbruik plaatsen in de woning. Denk hierbij aan ruimtes als de badkamer/het toilet (douche, wastafel, toilet), keuken (vaatwasser, wasmachine, wasbak) en CV.

Riolering als hemelwaterafvoer

Door de hevige regenbuien die Nederland kent, is het belangrijk dat grote hoeveelheden regenwater in korte tijd afgevoerd kunnen worden. Hiervoor is een goede hemelwaterafvoer nodig om het water naar het riool af te voeren. Al uw benodigdheden kunt u dan ook makkelijk bestellen op onze site. U kunt uw keuze maken tussen producten van binnenriolering en buitenriolering.

Wat als uw riolering verstopt raakt?

Wanneer het water niet meer goed wegstroomt is er sprake van een verstopt riool. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Verzakking van leidingen
  • Ophopingen vuil
  • Doorspoelen van producten die niet in het riool thuis horen.

In onderstaand stuk geven wij u enkele oplossingen voor een verstopte afvoer, maar bij twijfel raadpleeg altijd een vakman.

Oplossingen in een verstopte afvoer

Om een ​​verstopte riolering op te lossen, zijn er verschillende opties beschikbaar:

  1. Gebruik van een ontstoppingsmiddel: Er zijn verschillende chemische ontstoppingsmiddelen beschikbaar die kunnen helpen bij het oplossen van een verstopping. Volg altijd de instructies op de verpakking en wees voorzichtig bij het gebruik ervan.
  2. Gebruik van een ontstoppingsveer: Een ontstoppingsveer kan worden gebruikt om de verstopping fysiek te verwijderen. Steek de veer in de afvoerleiding en draai het handvat om de verstopping los te maken.
  3. Hogedrukreiniging: Een hogedrukreiniger kan worden gebruikt om de verstoppende weg te spuiten. Dit kan effectief zijn bij gelijktijdige verstoppingen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn om schade aan het leidingwerk te voorkomen.
  4. Inschakelen van een loodgieter: Als de verstopping is of als u niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, kan het verstandig zijn om een ​​professionele loodgieter in te schakelen. Zij hebben de kennis, ervaring en gereedschappen om snel en efficiënt te verbeteren.

Het is belangrijk om te voorkomen dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd, zoals het verwijderen van afvoerputjes, het vermijden van vet- en vuilophoping in de gootsteen en het spoelen van het toilet met matig toiletpapier.

Milieu, PVC en recycling

Bij Vos Products & Vos Kunststoffen proberen we steeds meer stappen te zetten op het gebied van recycling en milieuvriendelijk werken. Zo werken wij met groene stroom en worden veel restmaterialen, zoals acrylaat, polycarbonaat en HDPE, dagelijks verzameld en opgehaald door een bedrijf dat deze opnieuw recyclet. Ook importeren wij zogenaamde ekoply-eco platen, die worden gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Deze worden ingezet voor bijvoorbeeld gevelbekleding, borderafwerking, betonkisting, enzovoorts. Zo geven wij de eindeloze stroom afval een nieuwe kans.

Hergebruik is in veel gevallen de beste vorm van afdanking van een product na nuttig gebruik. Door de initiatieven van FKS voor het hergebruik van kunststofleidingen, kan inmiddels geconstateerd worden dat de PVC kringloop gesloten is: alle oude PVC afvoerbuizen en leidingen kunnen gerecycled en verwerkt worden tot nieuwe leidingen van dezelfde kwaliteit.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl