Beoordeeld met een 9,0 na 2291 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Drainagebuizen en mantelbuizen

Op zoek naar een mantelbuis of drainagebuis? Bij Vos Kunststoffen vindt u alles wat u nodig heeft om de afwatering in uw tuin te verbeteren. Van verschillende soorten drainage- en mantelbuizen tot aan alle benodigde hulp- en koppelstukken: wij helpen u graag om grondwater in uw tuin of kruipruimte correct af te voeren. Uiteraard zijn alle onze producten scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd! Heeft u vragen over het aanleggen van tuin drainage? Neem gerust contact op – wij staan voor u klaar met vrijblijvend advies!

Wat is een drainagebuis?

Wanneer uw tuin een te natte bodem heeft of wanneer er regelmatig water in uw kruipruimte staat, biedt drainage uitkomst. Met een tuin drainage kunt u overtollig grondwater namelijk op een correcte manier afvoeren. U legt zo’n systeem aan met daarvoor bestemde buizen en hulpstukken, afgestemd op de soort ondergrond. Een drainagebuis is een kunststofbuis met allerlei gaatjes. Over de buis zit vaak een kokosmantel gewikkeld, die vuil scheidt van het grondwater. Op die manier raakt de drainagebuis niet verstopt.

Drainagebuizen hebben vaak een stoffen mantel, gemaakt van kokos. Deze buizen zijn heel geschikt voor veen- en zandgronden. Kokos gaat verstopping tegen en heeft een zeer lange levensduur, waardoor de buis niet wegrot. Bij Vos Products heeft u keuze uit een drainagebuis met kokosmantel van 60 millimeter, 80 millimeteren 100 millimeter. Voor het aanleggen van tuin drainage in kleigrond raden wij een drainagebuis zonder beschermmantel aan. Deze buizen zijn gemaakt van zwart PE en daarom bestand tegen hoge gronddruk.

Wat is een mantelbuis?

Een mantelbuis, ook wel kabelbeschermingsbuis genoemd, biedt bescherming aan kabels en leidingen die in een wand of onder de grond zitten. Mantelbuizen worden daarom gebruikt voor onder andere water-, gas- en elektriciteitsleidingen die bijvoorbeeld door een keldermuur, fundering of onder een weg doorlopen. Een flexibele mantelbuis zorgt ervoor dat de leidingen eenvoudig doorgetrokken kunnen worden en niet beschadigd raken. En wanneer onderhoud nodig is, kunt u de leidingen gemakkelijk repareren of vervangen.

Een kabelbeschermingsbuis werkt heel eenvoudig. Mantelbuizen zijn flexibel en daarom gemakkelijk onder of over obstakels te plaatsen. Daarnaast krijgt u bij ons een trekdraad meegeleverd, zodat u slangen en kabels eenvoudig door de buis heen kunt trekken. Bij Vos Products vindt u één soort mantelbuis, geschikt voor uw waterleiding, maar ook voor elektra en andere kabels. Kijk wel welk formaat u nodig heeft, zodat alle leidingen en kabels straks goed in de mantelbuis passen.

Hoe zorgt u voor verbeterde afwatering?

Een slechte afwatering in uw tuin of onder uw woning kan veel problemen veroorzaken. Er kan bijvoorbeeld regelmatig een laag water in uw tuin blijven staan, waardoor planten niet overleven en het water zelfs naar binnen kan lopen. Het is daarom belangrijk dat u zorgt voor een goede afwatering; een drainagesysteem is daarbij essentieel. In uw tuin, maar ook rond het huis, onder het gazon of in de kruipruimte. En dat is eenvoudiger dan u denkt: anders dan bij mantelbuizen (wat vakwerk vereist), kunt u een drainagebuis vrij gemakkelijk zelf aanleggen.

Naast een goede tuin drainage, zijn er nog andere dingen die u kunt doen om de afwatering te verbeteren. Ook een watergoot kan helpen. Als er bijvoorbeeld vaak water op het terras blijft staan, kunt u daar een extra watergoot plaatsen. Daarnaast doet beplanting veel voor de afwatering in uw tuin: planten nemen regenwater direct op én, anders dan bij tegels, overtollig water kan door de grond heen naar beneden zakken. Voldoende beplanting is dus essentieel als u problemen heeft met de afwatering in uw tuin.

Verbeter de drainage van uw tuin

Zoals hierboven genoemd, is drainage essentieel voor een goede afwatering. Heeft u al een tuin drainage, maar ervaart u nog steeds problemen met de afvoer van regenwater? Dan is het tijd om de drainage te verbeteren. Een te natte bodem of een constante laag water in uw kruipruimte is namelijk eenvoudig op te lossen met een goed aangelegde drainagebuis. Wij hebben een aantal tips:

  • ​Zorg ervoor dat elk punt van uw tuin niet verder dan 2,5 meter van de drainage vandaag ligt. Dat betekent dat de ene drainagebuis niet verder dan maximaal vijf meter van de andere buis vandaan ligt.
  • Breng zowel onder als boven het drainagesysteem een laag grind aan. Grind zuivert het meeste vuil namelijk al uit het regenwater voordat het de drainagebuis bereikt.
  • Hoog de tuin op en leg de volledige drainagebuis op afschot. Houd daarbij een diepte aan van minimaal 60 en maximaal 90 centimeter.
  • Voor het beste resultaat legt u de drainagebuis vlak in de sleuf. Houd daarbij rekening met minimale afloop van de sleuf voor de afwatering.

Bestel hier mantelbuizen en drainagebuizen

Bij Vos Products vindt u een uitgebreid assortiment drainagebuizen. In verschillende afmetingen en met of zonder kokosomwikkeling. Ook kunt u bij ons terecht voor een flexibele mantelbuis, voor bijvoorbeeld een waterleiding of elektriciteitskabel. Onze producten zijn uiteraard scherp geprijsd, maar wel van de beste kwaliteit. Bovendien leveren wij uw bestelling al binnen enkele dagen bij u thuis! Heeft u vragen over uw tuin drainage of over mantelbuizen? Neem dan gerust contact met ons op.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl