Beoordeeld met een 9,0 na 2253 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PVC manchetverbinding en hulpstukken

Op zoek naar PVC met manchet voor uw riolering of ander waterafvoersysteem? Bij Vos Products vindt u een ruim assortiment PVC met manchetverbinding, geschikt voor binnen én buiten. PVC met manchet draagt namelijk zorg voor beweging onder de grond, waardoor lekkages en verzakkingen worden voorkomen en uw systeem waterdicht is. Onze PVC manchet producten zijn scherp geprijsd, snel geleverd en uiteraard van hoge kwaliteit!

PVC buizen aan elkaar koppelen

U kunt PVC afvoerbuizen op twee manieren aan elkaar koppelen. Ten eerste met een lijmverbinding, wat betekent dat u PVC afvoerbuizen en hulpstukken inwendig vastlijmt. Gebruik hiervoor onze PVC lijm, wij hebben verschillende soorten en maten beschikbaar! Deze manier van koppelen wordt vaak gebruikt voor riolering en andere afvoersystemen binnenshuis. Daarnaast kunt u PVC afvoerbuizen via een manchet aan elkaar verbinden. Een manchetverbinding houdt in dat de buizen en hulpstukken in elkaar worden geschoven. Bijvoorbeeld met een PVC steekmof of PVC schuifmof.

Een PVC manchet systeem is waterdicht en extra stevig. Deze manier van verbinden wordt daarom vaak gebruikt voor riolering buitenshuis. Grond kunt u immers niet lijmen: grond zakt en er rijdt veel verkeer over het straatwerk, waardoor er met een lijmverbinding lekkages kunnen optreden. Een lijmverbinding is namelijk strak en stijf en kan daarom breken en lekken. Voor buiten raden wij daarom altijd manchet PVC aan: in ons assortiment vindt u een ruim aanbod PVC manchet buizen en hulpstukken die daar speciaal voor zijn ontworpen.

Welk manchet of hulpstuk heb ik nodig?

PVC met manchetverbinding zorgt voor een snelle, gemakkelijke en vooral stevige installatie. Dankzij het manchetsysteem kunt u de hulpstukken eenvoudig op de PVC afvoerbuizen schuiven. Lijmen is niet nodig, waardoor u ook nog eens tijd bespaart. PVC manchet zorgt voor een waterdicht systeem en wordt daarom veel toegepast voor rioleringen, afvoeren en huis- en kolkaansluitingen, bijvoorbeeld door aannemers en installateurs. Maar ook onder agrariërs is manchet PVC geliefd: zij gebruiken dit systeem voor riolering in een stal, funderingsbuis, duikerbuis of als veevoerbakken.

Gaat u echter zelf aan de slag met PVC manchet? Dan kan het lastig zijn te bepalen welke hulpstukken met manchetverbinding u nodig heeft. Vaak heeft u in ieder geval een PVC sok/mof nodig, om een buis te repareren of een extra stuk buis in de riolering te plaatsen. Om een bocht te maken, heeft u natuurlijk een PVC bocht met manchetverbinding nodig. Als u een splitsing wil maken, gebruikt u een T-stuk. Zowel bochten als T-stukken zijn beschikbaar in diverse graden. Wilt u een PVC afvoerbuis verbinden met een gresbuis? Dan zijn overgangstukken nodig.

PVC sok en mof

Een PVC sok/mof is vaak onmisbaar voor een stevig afvoersysteem. Hiermee kunt u namelijk buizen met elkaar verbinden, repareren of ergens een extra buis tussenplaatsen. Daarbij is wel belangrijk dat u de juiste soort PVC sok/mof manchet kiest. Zo wordt PVC steekmofgebruikt om buizen aan elkaar te verbinden. Deze mof heeft aan beide kanten een manchet en kan daarom gemakkelijk over een buis worden geschoven. Een steekmof heeft bovendien in het midden een stootrand, waardoor de PVC buizen en hulpstukken niet te ver in de mof geschoven kunnen worden. Zo ontstaat er een goede afdichting.

Een PVC schuifmof heeft aan twee kanten een rubberen ring die voor een waterdichte verbinding zorgt. Er is echter geen stootrand aanwezig, dus de PVC buis kan in zijn geheel worden doorgeschoven. Een schuifmof is daarom ideaal voor reparaties of om ergens een extra buis tussen te plaatsen. Toch raden we u aan om, waar mogelijk, een PVC steekmof te gebruiken: deze zijn veiliger en zorgen voor een betere manchetverbinding. Heeft u vragen over uw PVC manchet systeem en welke hulpstukken u het beste kunt gebruiken? Neem dan gerust contact op!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl