Beoordeeld met een 9,0 na 2253 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Hemelwatervoer

Bent u opzoek naar hemelwaterafvoer en zoekt u online een uitgebreid assortiment? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Wij bieden u dakgoten met aansluitend pvc-hemelwaterafvoer. Houdt u meer van design dan kan zink en aluminium hemelwaterafvoer een mooie keuze zijn. Met diverse kleuren zou dit een mooie toepassing kunnen zijn voor huis, bedrijfspand of overkapping. Tevens bieden wij u mogelijkheden in lijn afvoergoten, drainage, Regentonnen, hwa buizen en diverse toebehoren.

Hemelwaterafvoer of HWA

Hemelwaterafvoer of met een afkorting genaamd HWA, is essentieel van belang in het beheer van regenwater. Diverse systemen zijn mogelijk om regenwater van daken, terrassen en andere oppervlakken af te voeren. Een gecontroleerde manier van afvoeren naar riool, opvangsystemen, draineersystemen, infiltratie of sloot draagt zorg voor een efficiënt systeem, om wateroverlast of zelfs overstromingen te voorkomen.

Het hemelwaterafvoer dat uit dakdoorvoeren, dakgoten, regenpijpen, drainage, pvc buizen en afvoerbuizen kan bestaan, zijn vaak een onderdeel van een compleet systeem of waterhuishouding rondom een gebouw. Het overtollige water kan zodoende snel en makkelijk afgevoerd worden om overlast te voorkomen.

Vos Products heeft een uitgebreid assortiment aan hemelwaterafvoeren, oftewel voor elk probleem een oplossing. Wij leveren onze producten binnen enkele werkdagen bij voor de deur af. Online bestellen van hemelwaterafvoer is binnen enkele minuten geregeld. Voor al uw afvoer vragen bent u bij ons van harte welkom.

Hemelwaterafvoer plat dak

Wanneer een plat dak constructie is gemaakt of gebouwd, dan is het afvoeren van hemelwaterafvoer erg belangrijk in tegenstelling tot een schuin dak wat vrij natuurlijk gaat. Bij een plat dak wordt vaak met EPDM gewerkt als dakbedekking en dan worden er vaak dakdoorvoeren met pvc stadsuitloop, aluminium stadsuitloop of zinken stadsuitlopen in verwerkt. Het mooie daarvan is dat middels regenpijpen in gewenste materiaal en kleur aan de stadsuitloop bevestigd kan worden.

Bij een plat dak zou ook nog gewerkt kunnen worden met een dakgoot, die eenvoudig aan een afvoerbuis bevestigd kan worden. Hemelwaterafvoer voor een plat dak kan bij ons online of in de winkel van Vos Product besteld worden. Weet u dat wij kant- en klare dakgoot pakketten aansluitend voor plat dak verkopen?

Wij helpen u graag verder met specifieke vragen over hemelwaterafvoer voor een plat dak.

Hemelwaterafvoer in de grond

Ondergrondse hemelwaterafvoer denken we vaak aan afvoer pvc buizen met manchet of drainage en infiltratiekratten. In zekere zin is dit in sommige gevallen logisch, maar eerst moeten we kijken naar hoe vangen we water op of hoe moeten we het hemelwater afvoeren? Bij huizen of schuine daken doen we dit middels dakgoten en dan verder middel regenpijpen af te voeren naar ondergrondse hemelwaterafvoerbuizen.

Daarnaast kunnen we ook gebruik maken van infiltratiekratten onder een oprit, waarna het water systematisch afgevoerd kan worden in de grond of sloot of de infiltratiekratten kunnen ingepakt worden met EPDM vijverfolie om zodoende een opvangbak te creëren. Dit zou mooi zijn, want dan kan opgeslagen regenwater hergebruikt worden voor bijvoorbeeld beregening of zelfs het doortrekken van een toilet.

Regenwater wat op gras valt kan uiteindelijk via aangelegde drainage in de grond afgevoerd worden naar een sloot of opvangsysteem. Een drainagebuis kan zeer goed functioneren als afwatering in de grond bij natte bodems of in tuinen rondom huizen.

Dakgoten voor opvang van regenwater

Regenwater opvangen is belangrijk en kan middels een dakgoot te bevestigen aan het huis, de overkapping of aan een bedrijfspand. Het is van belang dat er genoeg capactiteit wordt berekend bij het opvangen de regenwater. Koop een dakgoot die groot genoeg is, ook bij extreme regenval. Daarnaast is het belangrijk dat de regenpijpen aansluitend de juiste diameters hebben en groot genoeg zijn om het regewater af te voeren. Dit voorkomt uiteindelijk wateroverlast of overlopen van de dakgoten.

Dakgoten leveren wij in diverse maten, uitvoeringen, materiaalkeuze en kleuren. Bij een hemelwaterafvoer of dakgoot kunt u al een keuze maken uit pvc dakgoten en zinken dakgoten. Zo wordt er vaak bij kleinere daken als overkappingen een 80mm pvc buis of 80mm zinken buis aangezet.

Regenpijpen en hulpstukken voor hemelwaterafvoer

Vos Products is de leverancier van de regenpijp oftewel een hwa buis. Deze wordt gebruikt om regenwater af te voeren. De hwa buis en koppelingen kunnen met een Pvc lijm T88 aan elkaar verlijmt worden. Eerst moet het pvc schoongemaakt worden met een griffon pvc cleaner. De cleaner maakt het pvc schoon en week, zodat de lijm daarna een betere hechting heeft.

Het regenwater wordt afgevoerd middels een hwa buis en hulpstukken waarna het naar een riool, put, regenwatertank, opvangbak, drainage of infiltratiesysteem wordt geleid. Hiermee kunt u voorkomen dat water een schade aan kan richten door over te stromen of zelfs verstopt te raken.

De regenpijpen kunnen wij in diverse materialen aanbieden zoals pvc, zink en aluminium. Kleuren zijn te verkrijgen in grijs, zwart, wit en blank zink. Meest voorkomende diameters die verkocht worden zijn 80mm en 100mm buis en koppelingen. Wilt u eenvoudig en snel een pvc regenpijp bestellen en snel thuis geleverd krijgen koop dan online uw regenpijp bij Vos Products. Voorradig en snel geleverd.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl