Beoordeeld met een 9,0 na 2302 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Beregeningspompen

12089

Een beregeningspomp is essentieel voor uw beregeningsinstallatie. Wij bieden daarom naast beregeningsinstallaties ook pompen aan voor een compleet aanbod. Vos Products heeft verschillende variaties. Dus of u nu op zoek bent naar een zelf aanzuigende centrifugaalpomp, een hydrofoor pomp of een gewone centrifugaalpomp, wij hebben het in huis. Naast de pompen bieden we ook standpijpkoppelingen en een zuigslang set in twee varianten aan. Als u een beregeningsinstallatie aanschaft voor gemak is een beregeningspomp onmisbaar om het systeem optimaal te laten werken. Bekijk hier ons mooie aanbod. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

Wat is een beregeningspomp?

Een beregeningspomp realiseert het verplaatsen van water zodat u hiermee uw tuin kunt beregenen. Een ander woord is ook wel een grondwaterpomp. Het is in staat om water op te zuigen uit een lager gelegen bron, zo maakt u mogelijk dat er water gehaald kan worden uit reservoirs die onder het irrigatiesysteem liggen. Zo kunt u grondwater gebruiken om te beregen wat een mooie optie is in plaats van het beregenen met schoon drinkwater. We hebben verschillende variaties en soorten. Als u water haalt uit een sloot of bijvoorbeeld vijver koppelt u een aanzuigslang aan de aansluiting en hangt u het uiteinde van de aanzuigslang in het water. Water wordt uit bijvoorbeeld een grondwaterbron naar de pomp gezogen met behulp van een slang, er ontstaat druk door een snel draaiende waaier.

Hoe werkt een beregeningspomp?

Een beregeningspomp bestaat uit twee primaire componenten: de motor en het pomphuis. De motor wordt gevoed via het elektriciteitsnet en heeft als taak het aansturen van het pomphuis. Binnen het pomphuis bevinden zich de waaier (een draaiende schijf met schoepen), de aanzuigaansluiting en de persaansluiting. De waaier, die zich bij de aanzuigaansluiting bevindt, zuigt water aan en stuwt het onder hoge druk direct naar de persaansluiting. In geval van een beregeningspomp met meerdere waaiers, doorloopt het water elke waaier, wat resulteert in een nog grotere druk voordat het de pomp via de persaansluiting verlaat.

Welke soorten pompen heeft Vos Products?

Zelfaanzuigende centrifugaalpomp
Dit is een pomp die het water uit een bron zuigt en verpompt. In tegenstelling tot een normaal zuigende pomp kan deze pomp een kleine hoeveelheid lucht bevatten, deze hoeveelheid mag minimaal. Een zelfaanzuigende pomp heeft meer druk dan een normale, maar geeft wat minder water. Geschikt voor het gebruik van beregenen van uw tuin of gazon en zorgt voor drukverhoging.

Normaalzuigende centrifugaalpomp
We hebben ook een normaal zuigende pomp, deze pomp werkt door vloeistof vanuit een lager gelegen bron naar de pomp te trekken. Belangrijk feit is dat een normale variant een hoger rendement heeft dan een zelf aanzuigende. De aanvoerleiding moet per se luchtdicht zijn.

Hydrofoor pompen
Het belangrijkste doel van deze variant is om de waterdruk te verhogen. Ze worden vaak gebruikt in huishoudelijke watervoorzieningssystemen, maar zijn ook geschikt voor landbouw en industrie. Hydrofoor pompen hebben vaak automatische regelingssystemen en hebben constant druk doordat de pomp water pompt naar de tank waardoor er druk wordt opgebouwd. Deze eigenschap heeft een beregeningspomp niet. Een hydrofoor pomp is geschikt voor een start stop systeem zoals bij een druppelslang of pistoolsproeier.

Installeer uw beregeningspomp zelf

De beregeningspomp biedt een eenvoudige en milieuvriendelijke oplossing voor het besproeien van tuinen. Het vereist wel enige basiskennis voor doe-het-zelfprojecten, maar de installatie is in principe eenvoudig. Sluit de slangen aan op het apparaat met behulp van schroefdraad en tape, bevestig de sproeier aan de slang, en vul de pomp met aanzuigslang eenmalig handmatig met water. Na deze stappen kunt u direct beginnen met beregenen. De pomp functioneert zolang er voldoende water beschikbaar is.

Voorzie uw tuin van een irrigatiesysteem inclusief beregeningspomp

Een volledige beregeningsinstallatie zal u veel werk besparen en is daarnaast gemaks- en gebruiksvriendelijk. Voor een beregeningsinstallatie bent u bij Vos Products aan het juiste adres. Bekijk hier ons grote aanbod in tuinsproeiers. We bieden alle benodigde accessoires om uw installatie compleet te maken waaronder de beregeningspomp waar we verschillende variaties hebben zodat er altijd een aansluit op uw wensen en behoeften.

Beregeningspomp kopen bij Vos Products

Vos biedt een ruim assortiment aan zodat de geschikte beregeningspomp altijd tussen zit. Wij bieden zowel centrifugaal pompen met de optie normaalzuigend of zelfaanzuigend en we hebben een hydrofoor pomp. Zoals u van ons gewend bent met een snelle levertijd, scherpe prijs en de beschikbaarheid van benodigde accessoires en hulpstukken. Ons team kijkt graag met u mee voor advies of het beantwoorden van uw vragen. Klik hier om contact met ons op te nemen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl