Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Dakgoten

Op zoek naar een kunststof zinken dakgoot? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres! Wij bieden u een bijzonder breed aanbod PVC dakgoten, inclusief benodigde hulpstukken om deze direct te monteren. Kiest u voor een PVC dakgoot of voor een zinken dakgoot? Uiteraard zijn al onze producten scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd. Ontdek hieronder onze verschillende soorten dakgoten verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kies het juiste exemplaar voor uw project!

Welke dakgoten kunt u kopen bij Vos Products?

In ons assortiment vindt u drie soorten dakgoten; een mastgoot, bakgoot en kraalgoot. Alle soorten zijn geschikt voor een goede hemelwaterafvoer. Uiteraard hebben ze ook verschillen in zowel uiterlijk als capaciteit. Bedenk daarom goed welke dakgoot het beste ingezet kan worden bij het betreffende project. We zullen aan u uitleggen wat het verschil is tussen de drie soorten dakgoten.

Mastgoot

In ons assortiment vindt u de mastgoot, een halfronde dakgoot met een openstaande kraal aan de voorkant die voorkomt dat er water over de rand van de goot stroomt. In ons assortiment hebben we een PVC mastgoot en zinken mastgoot, waarbij u kunt overwegen welk materiaal mastgoot en vooral het uiterlijk van de mastgoot het beste bij uw project past. Een mastgoot heeft dezelfde werking als een kraalgoot, maar het uiterlijk van een kraalgoot is iets traditioneler dan die van een mastgoot.

Bakgoot

Een ander type is de bakgoot, deze dakgoot heeft een rechthoekige vorm en heeft met een vlakke onderkant in plaats van rond. Deze PVC dakgoten hebben een grotere capaciteit en worden daarom wordt deze rechthoekige dakgoot vaak gebruikt bij gebouwen die meer hemelwater moeten afvoeren. De bakgoot is geschikt voor een goede hemelwaterafvoer en biedt een duidelijk verschil in capaciteit en uiterlijk vergeleken met andere goten.

Kraalgoot

Tot slot bieden we de kraalgoot aan. Deze dakgoot staat bekend om zijn traditionele uiterlijk. Net als de mastgoot is deze dakgoot effectief in het voorkomen dat water over de rand stroomt. De kraalgoot is zeer geschikt voor projecten waarbij de esthetiek van een dakgoot een belangrijke rol speelt, zonder in te leveren op functionaliteit.

Of u nu kiest voor een mastgoot, bakgoot of kraalgoot, alle soorten dakgoten in ons assortiment zijn geschikt voor een goede hemelwaterafvoer. Het is echter belangrijk om de verschillen in zowel uiterlijk als capaciteit te overwegen om te bepalen welke dakgoot het beste ingezet kan worden voor het betreffende project.

PVC of zinken dakgoot?

Wanneer wordt er gekozen voor zinken dakgoot en wanneer voor PVC dakgoot. Welk materiaal dakgoot u wilt, hangt af van welke uitstraling u wilt. Beide dakgoten hebben andere kenmerken die u meeneemt als u een keuze maakt in materiaalsoort. Welk dakgoot materiaal is nou de beste keuze voor u? Hieronder zullen we de verschillen tussen de dakgoten uitlichten. Zo is een zinken dakgoot gemaakt van duurzaam metaal dat goed bestand is tegen corrosie. Zink heeft een mooie traditionele uitstraling en krijgt na verloop van tijd een grijze matte platina laag. PVC is gemaakt van polyvinylchloride, is licht van gewicht en vereist geen onderhoud. Daarnaast is de installatie vrij eenvoudig.

Beide dakgoot materialen zijn duurzaam, zo heeft zink een erg lange levensduur, kan het zeer goed tegen verschillende weersomstandigheden en corrodeert het erg langzaam. PVC is een duurzame kunststof en is bestand tegen corrosie, het is echter wel gevoeliger voor UV-beschadiging dan zink. Daar tegenover staat dat PVC over het algemeen voordeliger is dan zink. Welke keuze u maakt hangt vaak af van budget en de voorkeur in het uiterlijk van de dakgoot.

Gaat u zelf de dakgoot vervangen? Let dan hier op:

Als u zelf aan de slag gaat met het monteren van een nieuwe dakgoot of gaat u uw oude dakgoot repareren/vervangen? Dan zijn er een aantal factoren waar u op moet letten, lees ze hieronder:

  1. Materiaal: maak een keuze tussen PVC of zink. Lees hierboven de voor- en nadelen van zowel zink als PVC.
  2. Type dakgoot: in ons assortiment hebben we een mastgoot, bakgoot en een kraalgoot. Maak een keuze welke uw voorkeur heeft.
  3. Afmetingen: het is belangrijk om goed in kaart te krijgen welke maten u nodig heeft en welke capaciteit uw dakgoot nodig heeft om al het hemelwater goed af te kunnen voeren.
  4. Stijl en smaak: het oog wil ook wat, zink staat vaak erg mooi bij huizen of andere gebouwen. Ook hebben we aluminium hulpstukken wat erg mooi is.
  5. Afvoersysteem: zorg voor een compleet systeem en kijk of alle afvoerputten in orde zijn of dat u hier nog mee aan de slag moet. We hebben alle toebehoren en hulpstukken die u eventueel nodig heeft voor u in huis.

Helling: een juiste helling is van groot belang omdat het water anders stil blijft staan in de goot. Ga uit van 1 cm helling per 100 cm zodat het water netjes wordt afgevoerd.

Schoonmaken van een dakgoot? Hier moet u op letten.

Het schoonmaken van een dakgoot is essentieel voor het behoud van een goede waterafvoer en het voorkomen van schade aan uw huis. Begin met het verwijderen van bladeren, takjes en ander vuil met een tuinschepje of handschoenen. Controleer vervolgens de afvoeren op blokkades en spoel de dakgoten door met een tuinslang om resterend vuil en verstoppingen weg te spoelen. Regelmatige reiniging, idealiter tweemaal per jaar, helpt wateroverlast en kostbare reparaties te voorkomen en zorgt ervoor dat uw dakgoten efficiënt functioneren.

Bestel een complete dakgoot set

Helaas is alleen een dakgoot niet voldoende voor een goede hemelwaterafvoer. Hiernaast heeft u ook een regenpijp en hulpstukken nodig. Er zijn vele opties voor hulpstukken om een goede hemelwaterafvoer te realiseren. Een mof en een sok zijn nodig om de buizen met elkaar te verbinden. Voor een bocht of hoek kun je gebruik maken van een bocht of een T-stuk. Bij Vos Products vind je ook bladvangers en vergaarbakken. We hebben ook eindkappen voor de afsluiting van de afvoer. Er zijn ook verschillende bevestigingsmaterialen verkrijgbaar om uw hemelwaterafvoer netjes mee te bevestigen. Voor goede afwatering in de tuin bieden we ook drainagebuizen en drainageputten aan met de bijbehorende hulpstukken.

Denk ook aan deze producten, naast onze dakgoten

Naast dakgoten bieden we ook alle andere benodigdheden om een complete hemelwaterafvoer te realiseren. Bekijk onze drainagebuizen en mantelbuizen die nodig zijn bij een goede afwatering van de tuin. Ook hebben we veel regentonnen in ons assortiment om hemelwater op te vangen die u kunt gebruiken om leidingwater te besparen door hier uw planten water mee te geven of met hemelwater uw auto te wassen. HWA-producten hebben we in zink, PVC en aluminium. Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Bestel dakgoten gemakkelijk online

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor uw kunststof leidingsysteem, inclusief een breed aanbod PVC dakgoten. Zoals hierboven genoemd, zijn al onze verschillende soorten dakgoten scherp geprijsd. Ook staan wij garant voor de beste kwaliteit én leveren wij de producten al binnen enkele werkdagen bij u thuis. En heeft u vragen over het monteren van uw kunststof dakgoot of weet u niet wat de juiste dakgoot voor u is? Neem dan gerust contact met ons op: ons team van ervaren adviseurs staat voor u klaar met vrijblijvend advies!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl