Beoordeeld met een 9,0 na 2292 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Dakgoten

Op zoek naar een kunststof dakgoot? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres! Wij bieden u een bijzonder breed aanbod PVC dakgoten, inclusief benodigde hulpstukken om deze direct te monteren. Kiest u voor een PVC dakgoot of voor een zinken dakgoot? Uiteraard zijn al onze producten scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd. Ontdek hieronder onze verschillende soorten dakgoten verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kies het juiste exemplaar voor uw project!

Welke dakgoten kunt u kopen bij Vos Products?

In ons assortiment vindt u drie soorten dakgoten; een mastgoot, bakgoot en kraalgoot. Alle soorten zijn geschikt voor een goede hemelwaterafvoer. Uiteraard hebben ze ook verschillen in zowel uiterlijk als capaciteit. Bedenk daarom goed welke dakgoot het beste ingezet kan worden bij het betreffende project.

Een mastgoot is een halfronde PVC dakgoot met een openstaande kraal aan de voorkant die voorkomt dat er water over de rand van de goot stroomt. Een mastgoot hebben we in PVC en zink, waarbij u kunt overwegen welk materiaal en vooral het uiterlijk het beste bij u past. Een mastgoot heeft dezelfde werking als een kraalgoot, maar het uiterlijk van een kraalgoot is iets traditioneler. Een bakgoot is daarentegen wel anders. Het heeft namelijk een rechthoekige vorm en de onderkant is vlak in plaats van rond. Deze PVC dakgoten hebben een grotere capaciteit en worden daarom gebruikt bij gebouwen met meer hemelwaterafvoer.

PVC of zinken dakgoot?

Wanneer wordt er gekozen voor zink en wanneer voor PVC. Beide hebben andere kenmerken die u meeneemt als u een keuze maakt in materiaalsoort. Zo is zink een duurzaam metaal dat goed bestand is tegen corrosie. Zink heeft een mooie traditionele uitstraling en krijgt na verloop van tijd een grijze matte platina laag. PVC is gemaakt van polyvinylchloride, is licht van gewicht en vereist geen onderhoud. Daarnaast is de installatie vrij eenvoudig. Beide materialen zijn duurzaam, zo heeft zink een erg lange levensduur, kan het zeer goed tegen verschillende weersomstandigheden en corrodeert het erg langzaam. PVC is een duurzame kunststof en is bestand tegen corrosie, het is echter wel gevoeliger voor UV-beschadiging dan zink. Daar tegenover staat dat PVC over het algemeen voordeliger is dan zink. Welke keuze u maakt hangt vaak af van budget en de voorkeur in het uiterlijk van de dakgoot.

Gaat u zelf de dakgoot vervangen? Let dan hier op:

Als u zelf aan de slag gaat met het vervangen of realiseren van een dakgoot zijn er een aantal factoren waar u op moet letten, lees ze hieronder:

  1. Materiaal: maak een keuze tussen PVC of zink. Lees hierboven de voor- en nadelen van zowel zink als PVC.
  2. Type dakgoot: in ons assortiment hebben we een mastgoot, bakgoot en een kraalgoot. Maak een keuze welke uw voorkeur heeft.
  3. Afmetingen: het is belangrijk om goed in kaart te krijgen welke maten u nodig heeft en welke capaciteit uw dakgoot nodig heeft om al het hemelwater goed af te kunnen voeren.
  4. Stijl en smaak: het oog wil ook wat, zink staat vaak erg mooi bij huizen of andere gebouwen. Ook hebben we aluminium hulpstukken wat erg mooi is.
  5. Afvoersysteem: zorg voor een compleet systeem en kijk of alle afvoerputten in orde zijn of dat u hier nog mee aan de slag moet. We hebben alle toebehoren en hulpstukken die u eventueel nodig heeft voor u in huis.
  6. Helling: een juiste helling is van groot belang omdat het water anders stil blijft staan in de goot. Ga uit van 1 cm helling per 100 cm zodat het water netjes wordt afgevoerd.

Bestel een complete dakgoot set

Helaas is alleen een dakgoot niet voldoende voor een goede hemelwaterafvoer. Hiernaast heeft u ook een regenpijp en hulpstukken nodig. Er zijn vele opties voor hulpstukken om een goede hemelwaterafvoer te realiseren. Een mof en een sok zijn nodig om de buizen met elkaar te verbinden. Voor een bocht of hoek kun je gebruik maken van een bocht of een T-stuk. Bij Vos Products vind je ook bladvangers en vergaarbakken. We hebben ook eindkappen voor de afsluiting van de afvoer. Er zijn ook verschillende bevestigingsmaterialen verkrijgbaar om uw hemelwaterafvoer netjes mee te bevestigen. Voor goede afwatering in de tuin bieden we ook drainagebuizen en drainageputten aan met de bijbehorende hulpstukken.

Denk ook aan deze producten, naast onze dakgoten

Naast dakgoten bieden we ook alle andere benodigdheden om een complete hemelwaterafvoer te realiseren. Bekijk onze drainagebuizen en mantelbuizen die nodig zijn bij een goede afwatering van de tuin. Ook hebben we veel regentonnen in ons assortiment om hemelwater op te vangen die u kunt gebruiken om leidingwater te besparen door hier uw planten water mee te geven of met hemelwater uw auto te wassen. HWA-producten hebben we in zink, PVC en aluminium. Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Bestel dakgoten gemakkelijk online

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor uw kunststof leidingsysteem, inclusief een breed aanbod PVC dakgoten. Zoals hierboven genoemd, zijn al onze verschillende soorten dakgoten scherp geprijsd. Ook staan wij garant voor de beste kwaliteit én leveren wij de producten al binnen enkele werkdagen bij u thuis. En heeft u vragen over het monteren van uw kunststof dakgoot? Neem dan gerust contact met ons op: ons team van ervaren adviseurs staat voor u klaar met vrijblijvend advies!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl