Beoordeeld met een 9,0 na 2253 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Kunststof dakgoten

Op zoek naar een kunststof dakgoot? Dan bent u bij Vos Products aan het juiste adres! Wij bieden u een bijzonder breed aanbod PVC dakgoten, inclusief benodigde hulpstukken om deze direct te monteren. Uiteraard zijn al onze producten scherp geprijsd, van hoge kwaliteit én snel geleverd. Ontdek hieronder onze verschillende soorten dakgoten en kies het juiste exemplaar voor uw project!

Onze verschillende soorten dakgoten

Bij Vos Products vindt u drie verschillende soorten PVC dakgoten: een bakgoot, kraalgoot en mastgoot. Alle soorten zijn geschikt voor een sterke hemelwaterafvoer, maar ze verschillen wel in uiterlijk en capaciteit. Lees uzelf dus goed in voordat u een definitieve kunststof dakgoot voor uw woning of bedrijfspand kiest. Alle dakgoten zijn beschikbaar in verschillende lengtematen.

Een mastgoot is een halfronde PVC dakgoot, met een openstaande kraal aan de voorkant. Deze kraal geleidt het water en voorkomt daarmee dat er water over de rand van de goot stroomt. Een kraalgoot is eigenlijk hetzelfde als een mastgoot, maar heeft een iets traditioneler uiterlijk. Een bakgoot is daarentegen wel een volledig andere soort kunststof dakgoot. Een bakgoot is rechthoekig van vorm en vlak aan de onderkant. Deze soort PVC dakgoten hebben een grotere capaciteit dan mastgoten en zijn daarom geschikt voor gebouwen met meer hemelwaterafvoer.

De voordelen van kunststof dakgoten

Dakgoten verschillen niet alleen in vorm, maar ook in materiaal. De meest voorkomende materialen zijn zink en PVC. PVC is een populaire en betrouwbare kunststof, met veel voordelen ten opzichte van vergelijkbare materialen. PVC dakgoten zijn bijvoorbeeld duurzaam, in de breedste zin van het woord: ze gaan jarenlang mee en zijn volledig recyclebaar. Daarnaast is een kunststof dakgoot zeer onderhoudsvriendelijk. Door het gladde oppervlak kan vuil zich namelijk moeilijk hechten. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld bladeren niet zo snel ophopen in een PVC dakgoot.

Een ander voordeel van een regengoot van kunststof is dat deze erg licht van gewicht is en zich daarom gemakkelijk laat monteren: ideaal als u zelf aan de slag wilt met uw regenwaterafvoer. Daarnaast zijn PVC dakgoten in allerlei uitvoeringen beschikbaar, waardoor ze bij elke soort bouwstijl passen. En tot slot is PVC een relatief goedkoop materiaal, wat betekent dat een kunststof dakgoot ook nog eens een budgetvriendelijke optie is. Hieronder gaan we nog dieper in op de kunststof dakgoten prijzen.

Duurzaamheid

Een PVC dakgoot is dus een duurzame keuze. En duurzaam kan in dit geval tweeledig worden uitgelegd. Ten eerste is PVC een sterk materiaal, dat bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Regen, zonlicht, vorst of hitte hebben nauwelijks tot geen invloed op de kwaliteit van dit materiaal. PVC dakgoten behouden dus hun functionaliteit en hebben een bijzonder lange levensduur, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

Daarnaast is PVC volledig recyclebaar: dit materiaal kan dus hergebruikt worden voor andere doeleinden. Dat maakt een kunststof dakgoot dus ook een duurzame keuze in die zin dat de productie van PVC relatief weinig impact heeft op het milieu. Ook goed om te weten: bij Vos Products zetten we steeds meer stappen op het gebied van duurzaamheid en recycling. We werken bijvoorbeeld met groene stroom en proberen zoveel mogelijk restmaterialen te verzamelen voor hergebruik.

Prijzen

Duurzaamheid kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een dakgoot, maar ook de kosten spelen vaak een rol; daarom gaan we graag dieper in op de kunststof dakgoten prijzen. In ieder geval is goed om te weten dat PVC dakgoten een relatief budgetvriendelijke keuze zijn. PVC is bijvoorbeeld goedkoper dan metaal of zink. Met een regengoot van kunststof bent u dus relatief voordelig uit, zonder dat u inlevert op kwaliteit.

Wat ook meespeelt met de relatief lage kunststof dakgoten prijzen, is dat PVC jarenlang meegaat. Het gaat dus om een eenmalige investering: wie kiest voor een regengoot van deze kunststof, kiest voor een kosteneffectieve oplossing. Bovendien staan wij bekend om onze scherpe prijzen, waardoor een PVC dakgoot nóg aantrekkelijker wordt.

Waarom bestellen bij Vos Products

Bij Vos Products vindt u alles wat u nodig heeft voor uw kunststof leidingsysteem, inclusief een breed aanbod PVC dakgoten. Zoals hierboven genoemd, zijn al onze verschillende soorten dakgoten scherp geprijsd. Ook staan wij garant voor de beste kwaliteit én leveren wij de producten al binnen enkele werkdagen bij u thuis. En heeft u vragen over het monteren van uw kunststof dakgoot? Neem dan gerust contact met ons op: ons team van ervaren adviseurs staat voor u klaar met vrijblijvend advies!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl