Beoordeeld met een 9,0 na 2290 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Waarom aanschaf HWA vergaarbak?

vergaarbak

Een HWA vergaarbak wordt gebruikt om hemelwater op te vangen dat wordt afgevoerd van het dak van een gebouw. Dit water kan worden hergebruikt voor andere doeleinden, zoals het besproeien van tuinen of het doorspoelen van toiletten. Hierdoor kan er bespaard worden op drinkwater en kan regenwater efficiënter worden benut. De vergaarbakken voorkomen overbelasting van het rioolstelsel, wat kan leiden tot wateroverlast tijdens hevige regenval. Wanneer u de eigenaar bent van een pand met groot of plat dak, dan is een vergaarbak of stadsuitloop vaak onmisbaar voor het juist functioneren van je hemelwaterafvoer. Door het plaatsen van een vergaarbak en stadsuitloop blijft er geen water op het dak staan en wordt dit netjes afgevoerd naar je dakgoot.

Vos Products staat voor een beter milieu

​Door het toepassen van een vergaarbak bij het afvoeren van uw regenwater, kunt u ervoor kiezen dit regenwater op te vangen in regentonnen. Het hergebruiken van dit regenwater kan helpen bij het verminderen van het gebruik van kostbaar drinkwaterbronnen. Zo kunt u als consument tevens bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere levensstijl.

Door dit regenwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor bepaalde taken, zoals het besproeien van de tuin, kan er bespaard worden op waterkosten. Dus niet alleen beter voor het milieu, maar u merkt dit verschil direct ook op in uw portemonnee.

Let op: In sommige gebieden kunnen er regels zijn opgesteld omtrent het opvangen en hergebruiken van regenwater. Het kan daarom verplicht zijn om een HWA vergaarbak te installeren. Kijk op de site van uw gemeente voor de regelgeving.

Er zijn verschillende soorten vergaarbakken en stadsuitlopen verkrijgbaar, maar alle soorten doen hetzelfde, namelijk het afvoeren van hemelwater vanaf een plat dak. Het belangrijkste waar je een keuze uit moet maken, is het materiaalgebruik. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een vergaarbak en stadsuitloop van PVC of zink. Is jouw dakgoot en regenpijp van PVC, dan kies je doorgaans ook voor een vergaarbak en stadsuitloop van PVC. Zink wordt esthetisch vaak mooier gevonden. Een zinken vergaarbak aan de gevel is ook zeker een aanwinst voor de woning en geeft de woning een enigszins klassieke uitstraling. Daarnaast is zink sterk en gaat de vergaarbak lang mee.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl
Dakgoten
Drukleiding
Druk pvc afsluitkraan
Fernco doorvoeren
H-profiel polycarbonaat
Beugels, zadels en clips
Hulpstukken & accessoires
Meest gestelde vragen