Beoordeeld met een 9,0 na 2253 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Lucht & ventilatie

Ventilatieroosters zijn onderdelen van een ventilatiesysteem en worden gebruikt om luchtstromen te regelen en te verspreiden. Ze worden meestal geplaatst in muren, plafonds of vloeren en zijn ontworpen om lucht in en uit een gebouw te laten stromen.

Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters beschikbaar, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing. Enkele veel voorkomende types zijn:

  1. Gevelroosters: Onze Nedco gevelroosters zijn verkrijgbaar in twee kleuren: wit en bruin. Tevens heeft u de keuze uit roosters met 3 of 4 lamellen.
  2. Gevelklep: Een gevelklep is een onderdeel van een ventilatiesysteem dat wordt geïnstalleerd in de gevel van een gebouw. Het is ontworpen om lucht van buitenaf naar binnen te laten stromen en omgekeerd, afhankelijk van het gewenste ventilatieniveau. Gevelkleppen worden vaak gebruikt in woningen en commerciële gebouwen om de luchtkwaliteit te verbeteren door de toevoer van verse lucht te reguleren. Bij Vos Products zijn ze verkrijgbaar in vier kleuren: wit, zwart, rvs en bruin en in verschillende maten. Kijkt u vooral op de website Vos Products voor meer informatie.
  3. Plafondroosters: Deze worden in het plafond geïnstalleerd en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht in de ruimte.
  4. Wandroosters: Deze worden in muren geplaatst en worden gebruikt om lucht in te blazen of af te voeren, afhankelijk van de behoeften van het ventilatiesysteem.
  5. Vloerroosters: Deze worden meestal geïnstalleerd in de vloer en kunnen worden aangepast om de luchtstroom te regelen en te richten.
  6. Schoepenrooster: Een schoepenrooster is een rooster met gegoten of gesneden schoepen, ook wel lamellen genoemd, die in een bepaalde hoek zijn geplaatst. Het wordt meestal gebruikt om lucht of andere gassen te geleiden of te regelen in ventilatiesystemen, airconditioningunits of industriële stromingsapparatuur. De schoepen kunnen worden aangepast om de richting, snelheid en hoeveelheid lucht te regelen die door het rooster gaat. Vos Products heeft verschillende kleuren en materialen beschikbaar, klik hier voor meer informatie
  7. Terugslagkleppen: Deze roosters zijn voorzien van een veermechanisme dat voorkomt dat lucht in de verkeerde richting stroomt.
  8. Afzuigroosters: Deze worden gebruikt om lucht af te voeren uit een ruimte, bijvoorbeeld in badkamers of keukens.

Waarvoor zijn ventilatieroosters?

Ventilatieroosters zijn essentieel voor een effectieve ventilatie en kunnen helpen bij het handhaven van een gezond binnenklimaat. Ze zorgen voor een goede luchtcirculatie, verwijdering van vocht en bevordering van de luchtkwaliteit. Het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden om een optimale werking te verzekeren.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl