Beoordeeld met een 9,0 na 2295 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Wat is een HWA bladvanger?

bladvanger

Een hemelwaterafvoer bladvanger is een apparaat dat wordt gebruikt om bladeren en andere vuildeeltjes tegen te houden en te voorkomen dat ze de afvoer van regenwater verstoppen. Het wordt meestal geplaatst op het punt waar de regenpijp het dak of de goot ontmoet. De bladvanger heeft een roosterachtige structuur waardoor het water door kan stromen, maar waar bladeren en vuil zich ophopen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het doel van een hemelwaterafvoer bladvanger is om verstoppingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het regenwater vrij kan weglopen.

Variaties

1708

Afvoer pvc lijm - Bladvanger - 60/75mm(Klik voor meer informatie)

€ 4,51 incl. btw € 3,73 excl. btw
1709

Afvoer pvc lijm - Bladvanger - 80/100mm(Klik voor meer informatie)

€ 4,75 incl. btw € 3,93 excl. btw

Voordelen van inzet HWA bladvanger

  1. Voorkomt verstoppingen: Een hemelwaterafvoer bladvanger voorkomt dat bladeren, takken en ander vuil in de regenpijp terechtkomen en deze kunnen verstoppen. Hierdoor kan het hemelwater vrij door de pijp stromen en wordt de kans op overstromingen en waterschade verminderd.
  2. Verlengt de levensduur van het dakgootsysteem: Doordat de bladvanger voorkomt dat vuil in de dakgoot terechtkomt, wordt de kans op corrosie en andere schade aan het dakgootsysteem verminderd. Dit verlengt de levensduur van de dakgoot en bespaart op onderhouds- en reparatiekosten.
  3. Voorkomt wateroverlast: Een verstopte hemelwaterafvoer kan leiden tot wateroverlast op het dak, wat kan leiden tot lekkages, schimmelvorming en andere vochtschade. Door het gebruik van een bladvanger wordt de kans op verstoppingen verkleind en wordt wateroverlast voorkomen.
  4. Milieuvriendelijk: Het gebruik van een hemelwaterafvoer bladvanger draagt bij aan het behoud van schoon water. Doordat vuil en bladeren worden tegengehouden, wordt voorkomen dat deze in het riool of oppervlaktewater terechtkomen. Hierdoor blijft het water schoon en kan het beter worden gebruikt voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin.
  5. Energiebesparing: Doordat het water vrij kan doorstromen in de regenpijp, wordt de efficiëntie van het hemelwaterafvoersysteem verbeterd. Dit kan leiden tot een besparing op energiekosten, omdat het water sneller wordt afgevoerd en er minder druk op het systeem staat.
  6. Eenvoudige installatie en onderhoud: Een hemelwaterafvoer bladvanger is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het kan worden geplaatst op de regenpijp en regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het vuil niet ophoopt. Dit minimaliseert de inspanning en kosten die gepaard gaan met het onderhoud van het hemelwaterafvoersysteem.

Plaatsing van HWA bladvanger

De plaatsing van een HWA bladvanger hangt af van het type regenpijp dat u heeft en de specifieke instructies van de fabrikant. Over het algemeen wordt een HWA bladvanger geplaatst in de regenpijp, net onder het regenpijpenstuk dat verbonden is met de goot.

Hier zijn de algemene stappen voor het plaatsen van een HWA bladvanger:

  1. Verwijder het onderste regenpijpenstuk dat verbonden is met de goot.
  2. Plaats de HWA bladvanger in de regenpijp op de juiste hoogte. Zorg ervoor dat de bladvanger stevig op zijn plaats zit.
  3. Bevestig het onderste regenpijpenstuk weer aan de regenpijp. Zorg ervoor dat het goed vast zit.
  4. Controleer de HWA bladvanger regelmatig en maak hem schoon indien nodig om verstopping te voorkomen.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de HWA bladvanger correct geplaatst wordt en effectief is in het vangen van bladeren en ander vuil.

Assortiment

Vos Products heeft twee verschillende maten in het assortiment:
Afvoer pvc lijm - Bladvanger - 60/75mm en Afvoer pvc lijm - Bladvanger - 80/100mm.

Heeft u vragen over de maat die u nodig heeft of hoe u dit product plaatst, neem contact op
​met ons team en wij helpen u graag op weg!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl