Beoordeeld met een 9,0 na 2290 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

Wat is een HWA stadsuitloop?

PVC Stadsuitloop

Een hemelwaterafvoer stadsuitloop is een systeem dat wordt gebruikt om regenwater af te voeren van platte daken en terrassen van gebouwen naar de riolering. Het bestaat uit een buis of een goot die is aangesloten op de hemelwaterafvoer van het gebouw en die het regenwater direct naar de riolering leidt. De stadsuitloop zorgt ervoor dat het regenwater op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd, om overstromingen en schade aan het gebouw te voorkomen.

Voordelen HWA stadsuitloop

Enkele voordelen van een hemelwaterafvoer met stadsuitloop zijn:

  1. Waterbeheer: Het gebruik van een hemelwaterafvoer met stadsuitloop draagt bij aan een beter waterbeheer in stedelijke gebieden. Regenwater wordt opgevangen en afgevoerd naar de riolering of naar oppervlaktewater, waardoor het niet direct in de bodem infiltreert. Dit helpt overstromingen bij hevige regenval te voorkomen.
  2. Milieuvriendelijk: Door het gebruik van een hemelwaterafvoer met stadsuitloop wordt regenwater gerecycled en hergebruikt. Dit vermindert het gebruik van drinkwater voor taken zoals het doorspoelen van toiletten, het besproeien van tuinen en het wassen van auto's. Dit draagt bij aan waterbesparing en vermindert de druk op drinkwaterbronnen.
  3. Kostenbesparing: Het gebruik van regenwater voor niet-drinkwaterdoeleinden kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de waterrekening. De prijs van drinkwater is hoger dan die van regenwater, dus het hergebruik van regenwater kan helpen om de kosten te verlagen.
  4. Vermindering van wateroverbelasting: In stedelijke gebieden kan de hoeveelheid verharde oppervlakken, zoals wegen en gebouwen, leiden tot een verhoogde afvoer van regenwater naar de riolering. Dit kan problemen veroorzaken, zoals overbelasting van het rioleringssysteem en de noodzaak om overtollig water af te voeren naar oppervlaktewater. Een hemelwaterafvoer met stadsuitloop kan helpen de hoeveelheid water die de riolering bereikt te verminderen, waardoor de druk op het systeem wordt verminderd.
  5. Verhoging van de levensduur van de riolering: Door het afvoeren van regenwater via een hemelwaterafvoer met stadsuitloop kan de hoeveelheid water die door het rioleringssysteem stroomt worden verminderd. Dit kan helpen de slijtage van rioleringen te verminderen en de levensduur van het systeem te verlengen.

Breed assortiment

Vos Products heeft meerdere soorten stadsuitlopen in het assortiment, aanschaf is afhankelijk van de maat van de regenbuis waarop het systeem wordt aangesloten.

Afvoer pvc lijm - Stadsuitloop - 60 x 80 mm - Ø70/80mm

Afvoer pvc lijm - Stadsuitloop - 60 x 100 mm - 100 mm

Afvoer pvc lijm - Stadsuitloop verlengd - 60 x 80 mm - Ø70/80mm

Afvoer pvc lijm - Stadsuitloop verlengd - 60 x 100 mm - Ø80/100mm

Afvoer pvc lijm - Stadsuitloop verlengstuk - 60 x 80mm

Het is gemakkelijk te bestellen, één klik en binnen 1- 3 werkdagen geleverd. Indien u een bezoek wilt brengen aan ons nieuwe winkel, dan bent u uiteraard van harte welkom voor advies en hulp bij het inladen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl
Dakgoten
Drukleiding
Druk pvc afsluitkraan
Fernco doorvoeren
H-profiel polycarbonaat
Beugels, zadels en clips
Hulpstukken & accessoires
Meest gestelde vragen