Beoordeeld met een 9,0 na 2295 beoordelingen
Grote voorraad Snel geleverd Gratis verzending vanaf € 250,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 07:30 - 17:30 uur
Vrijdag van 07:30 - 17:00 uur
Zaterdag van 08:00 - 12:00 uur

HWA T-stuk, dé verbinding in leidingen

Een HWA T-stuk is een type leidingsysteem dat wordt gebruikt in de bouw voor regenwaterafvoer. Een T-stuk zorgt voor een verbinding tussen een horizontale en een verticale leiding. HWA staat voor HemelWaterAfvoer en verwijst naar de afvoer van regenwater van het dak van een gebouw. Een T-stuk is een fitting in de vorm van de letter T, die wordt gebruikt om het leidingwerk in een T-vorm te verbinden. Het HWA T-stuk wordt gebruikt om twee HWA-leidingen met elkaar te verbinden, waarbij een derde leiding in een rechte hoek wordt aangesloten. Deze fitting zorgt voor een efficiënte regenwaterafvoer naar het riool of andere afvoerkanalen.

Voordelen van HWA T-stuk

Enkele voordelen van een HWA T-stuk (HemelWaterAfvoer T-stuk) zijn:

  1. Efficiënte afvoer: Het T-stuk zorgt voor een efficiënte afvoer van regenwater of ander hemelwater vanaf het dak. Het verdeelt het water gelijkmatig over meerdere afvoerbuizen, waardoor verstoppingen en overstromingen worden voorkomen.
  2. Kostenbesparing: Het gebruik van een T-stuk kan kostenbesparend zijn doordat er minder afvoerbuizen nodig zijn. In plaats van verschillende afvoerbuizen aan te sluiten, kan één T-stuk worden gebruikt om het water te verdelen naar de gewenste locaties.
  3. Flexibiliteit: Met een HWA T-stuk kunt u de afvoer van hemelwater eenvoudig aanpassen of uitbreiden. Het kan worden aangesloten op verschillende afvoerbuizen en kan gemakkelijk worden aangepast aan uw specifieke behoeften.
  4. Duurzaamheid: Het gebruik van een HWA T-stuk draagt bij aan de duurzaamheid van uw hemelwaterafvoersysteem. Door regenwater efficiënt af te voeren, kan het worden hergebruikt voor tuinbesproeiing of andere doeleinden, waardoor er minder gebruik wordt gemaakt van kostbaar drinkwater.
  5. Vermindering van wateroverlast: Met behulp van een HWA T-stuk kan wateroverlast worden verminderd. Het verdeelt het water gelijkmatig over meerdere afvoerbuizen, waardoor de druk op elke afvoerpijp wordt verminderd en verstoppingen worden voorkomen.

HWA T - stuk in verschillende maten mogelijk!

Wilt u een afsplitsing met een haakse hoek in de regenpijp van uw regenwaterafvoer maken? Dit kan met een T-stuk HWA van 90 graden. Naast het T-stuk HWA kunt u bij Vos Products uw hemelwaterafvoer compleet maken met andere producten uit ons assortiment. Denk hierbij aan een rioleringsbuis, HWA bevestigingsmateriaal, vergaarbak en de stadsuitloop. Alles om het afvoeren van regenwater vanuit uw huis/ pand te vergemakkelijken.

Tevens bieden wij u de T- stuk van 45 graden aan in de maten 70mm, 80mm en 100mm. Indien u een andere richting heeft voor de leiding, dan is dit product geschikt voor u. Zo is er altijd een oplossing voor het plaatsen en verbinden van uw buizen.

Voor vragen of opmerkingen over dit product, verwijs Vos Products u naar ons deskundig team. Neem contact met hen op, zodat zij mee kunnen denken naar de diverse mogelijkheden en eventueel meedenken in maatwerk van het product.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosproducts.nl